PROMOSYON İŞİNE ŞEYTAN KARIŞTI!

Şeytanın Pabucu filminin yapımcıları, altı izleyiciyi otomobil sahibi yapacak.

PROMOSYON İŞİNE ŞEYTAN KARIŞTI!

Fatih Ürek, Aysun Kayacı, Hüseyin Avni Danyal ve Barış Falay'ın rol aldığı “Şeytanın Pabucu” 26 Aralık'ta gösterime girecek, ama film, konusu ve esprileriyle olduğu kadar promosyonuyla gündeme geldi. 200 kopyayla gösterime girecek olan filmi izleyenler otomobil kazanma şansına sahip olacak. Filmi izleyenler   “6 Haftada, 6 Araba” kampanyasından yararlanarak piyasada 20 bin YTL'den satılan Dacia Sandero marka bir otomobil kazanabilecek.

Seyirciler gişede biletle birlikte aldıkları şifreleri, ad ve soyadlarını da yazarak SMS yoluyla gönderek kampanyaya katılma şansı elde edecek. Çekiliş ve araç teslimleri İstanbul'da Milli Piyango İdaresi'nin nezaretinde noter huzurunda yapılacak.

Daha önce sinema sektöründe görülmemiş olan bu promosyon ise film yapımcılarını ikiye böldü. Bazı yapımcılar bu fikri başarılı bulurken, bazıları da seyircinin filme bu şekilde çekilemeyeceğini savundu.

Güzel bir fikir
Raci Şaşmaz
Pana Film - Kurtlar Vadisi filminin yapımcısı):
Güzel bir fikir. Şimdiye kadar kimsenin aklına böyle bir şey gelmemişti, filmin gidişatını etkiler mi bilemiyiz. Film vizyona girdikten sonra belli olur.

Gişeye faydası olur
Şükrü Avşar (Avşar Film - Babam ve Oğlum filminin yapımcısı): Faydası olur tabii ama ne kadar onu bilemeyiz. Bunu film vizyona girdikten sonra hep birlikte göreceğiz.

Promosyondan anlamam
Mustafa Altıoklar
(Altıoklar Film - Ağır Roman, İstanbul Kanatlarımın Altında filminin yönetmeni):
İçerikle igili konuşmak isterim. Böyle promosyon işlerinden anlamam.

Yapanı tebrik ederim
Fatih Aksoy (Medyapım):
Bir gazetenin bile “Bu fikir güzel mi?” diye sorması fikrin güzel olduğunu ortaya koyar. “Faydası olur mu?” diye soruyorsanız, filmin adının duyulmasını kolaylaştırır. ‘Bu filme gidelim belki araba kazanırız' diye sinemaya gideceğini düşünmüyorum. Filmin adının duyurulması açısından iyi bir fikir. Her kim yaptıysa tebrik edirim. Ancak bu fikrin ikincisi bu kadar ses getirmez. İkincisi sıradan hale gelir. Her zaman ilk yapılan iyi fikirdir. İnşallah filme katkısı olur.

Araba için film izlenmez Faruk Aksoy (Aksoy Film-Recep İvedik filminin yapımcısı): Seyirciler film tercihlerini promosyona göre yapmaz. Herkes kendi beğenisine göre hangi filmi izleyeceğine karar verir. Araba ya da para kazanmak isteyen bir insan Sayısal Loto oynar, Milli Piyango alır. Sonuç itibariyle seyirciyi arabayla filme çekemezsiniz. Seyirci bir filmi, “Ben bu filmden araba kazanacağım, onun için izlemeliyim” demez.

Yaratıcı bir fikir
Sİnan Çetİn (Plato Film):Hadi ya ilk defa duyuyorum. Valla yaratıcı, serbest piyasada her fikre açığım.Ama gişeye katkısı olur mu bilemem.

Filmin gişesini etkilemez
Edİz Hun:
Bildiğim kadarıyla promosyonu yapılan ürün çok fazla Türkiye'de bilinmiyor.  Bunu firma reklam olarak yapmış olabilir. Bu promosyonun filmin gidişatını veya seyirci sayısını etkileyeceğini düşünmüyorum.

Hiç haberim olmadı
Yılmaz Erdoğan:
Kim veriyor arabayı. Hiç haberim olmadı. Bunun gişeyi etkileyeceğini zannetmiyorum.

Saçma bir şey
Sırrı Süreyya Önder:
Yok canım öyle saçma şey olur mu? Ben bir araba fiyatına film yapıyorum.

Değişik bir promosyon
Ömer Faruk Sorak:
Değişik bir promosyon yöntemi. Bakalım görelim ona göre yorum yaparız. Şeytana pabucunu ters giydirmiş arkadaş helal olsun.

İnşallah bize çıkar
Özge Özberk:
Biz de gidip izleyelim . İnşallah bize çıkar. Bence bu gişeyi etkilemez. Seyircinin filme tepkisi promosyonla olmaz.

Milliyet