Rasim Ozan Kütahyalı mahkeme hakimini reddetti

Bir televizyon kanalındaki spor programında sarf ettiği sözlerle Boşnaklara hakaret ederek hakkında, "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan dava açılan Kütahyalı duruşmalarına katılmadığı mahkeme hakiminin reddini istedi.

Rasim Ozan Kütahyalı mahkeme hakimini reddetti
Sözcü Gazetesi'nden Ümit Türk'ün haberine göre mahkeme hakimi Dursun Ali Gümüş ise tutanağa geçirdiği gerekçesinde, Hiçbir zaman bir siyasi partinin adayı olmadığını belirterek, “Kaldı ki, 2011 milletvekili seçimlerinden Ak Parti’den Düzce milletvekili adayı olarak tarafıma teklif dahi yapılmıştır” dedi.

İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, tutuksuz sanık Rasim Ozan Kütahyalı katılmadı. Duruşmaya şikayetçi Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği avukatları ile çok sayıda müşteki katıldı.

KÜTAHYALI “AKP’LİYİM” DİYEREK HAKİMİN REDDİNİ İSTEDİ

Mahkeme hakimi sanık Kütahyalı’nın celse arası hakimin reddi konusunda dilekçe verdiğini açıkladı. Kütahyalı’nın dilekçesinde, hakimin taraflı davrandığını iddia ederek, “Ben Ak Parti görüşlü bir gazeteciyim. Dolaysıyla sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yakın biriyim. İnternetten edindiğim bilgiye göre mahkeme hakimi CHP’den aday olmuştur. Mahkeme hakimi ile farklı görüşlerden olmamızın mahkeme hakiminde ön yargı doğurduğu aşikardır. Zira savunmam alınmadan karar verileceği beyan edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

KÜTAHYALI’NIN AVUKATI DA REDDİ HAKİM DEDİ

Kütahyalı’nın avukatı Esennur Ezgi, müvekkilinin hasta yatalak olduğu için duruşmalara katılmadığını iddia etti ve hakimin tarafsızlığını yitirdiğini söyledi. Avukat Ezgi, “Siz geçen celse elinizi masaya vurarak, ‘Ben kararımı verdim karar duruşmasına gelir gibi müvekkilinizi getirin’ demiştiniz” dedi. Kütahyalı’nın avukatı da hakime internette CHP’den aday olduğu yönünde haberler olduğunu dile getirdi.

HAKİM: "CHP’Lİ BİR HAKİM KARAR VEREMEZ Mİ?"

Mahkeme hakimi ise, böyle bir beyanının olmadığını, ayrıca kendisinin CHP’nin adayı olmadığını, sosyal medyayı da takip etmediğini ifade etti. Daha sonra ithamlar karşısında yeniden açıklama yapmak zorunda kalan mahkeme hakimi “Kaldı ki, 2011 yılında Ak Parti’den Düzce’den aday gösterilmek istendim. Ayrıca CHP’li hakim karar vermez mi?” diye konuştu.

MÜŞTEKİLER: "REDDİ HAKİM TALEBİ DAVAYI UZATMAYA YÖNELİK… YAKALAMA ÇIKARILSIN"

Müşteki avukatı Serap Göksu, sanık Kütahyalı’nın hakimin reddi talebinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek bu talebin reddine karar verilmesini istedi. Müştekiler arasında yer alan Saffet Sancaklı’nın avukatı ise, sanığın ifade vermemek konusunda ısrarcı davrandığı ve bu keyfiyetini hakimi reddetme aşamasına getirmesinin de dikkate alınarak sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasını talep etti.

HAKİM: "HİÇBİR PARTİDEN ADAY OLMADIM… BİLAKİS AKP ADAY GÖSTERMEK İSTEDİ"

Mahkeme hakimi ara kararında, “Sanığın CHP’den aday olduğum yönünde beyanı doğru değildir. Hiçbir zaman bir siyasi partinin adayı olmadım. Kaldı ki, 2011 milletvekili seçimlerinden Ak Parti’den Düzce milletvekili adayı olarak tarafıma teklif dahi yapılmıştır” ifadesine yer verdi ve hakimin reddi konusunda karar vermesi için dosyayı nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderdi.

İDDİANAME

İddianamede, sanık Rasim Ozan Kütahyalı’nın 19 Kasım 2017’de Beyaz TV’de yayınlanan “Beyaz Futbol” programında, yorumcu olarak bulunurken kendisine yapılan bir şakaya karşı cevaben canlı yayında sarfettiği bir sözün Boşnak kökenli vatandaşları aşağılama niteliğinde olduğu belirtiliyor. Boşnak/ Balkan dernek ve vakıflarının şikayette bulunduğu ifade edilen iddianamede, sanık Kütahyalı’nın suçlamayı kabul etmediği ancak tüm delillere göre üzerine atılı “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçunu işlediği belirtilerek 6 aydan 1 yıla kadar hapsi isteniyor.

İŞTE CANLI YAYINDAKİ AKIL ALMAZ SÖZLER (VİDEO)