Reza Zarrab'tan 1 milyon dolar isteyen gazeteci kim?

Sulh Ceza Hakimlikleri'nin bu hafta verdikleri erişim engelleme kararlarını köşesine taşıyan Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici bir ayrıntıya dikkat çekti.

Reza Zarrab'tan 1 milyon dolar isteyen gazeteci kim?
MedyaRadar'da yer alan habere göre 17-25 Aralık soruşturması kapsamında, Hürriyet gazetesi, tutuklu iş adamı Reza Zarrab'ın aleyhine haber yapılmaması karşılığında Yeni Şafak Ekonomi Şefi Yakup Kocaman'ın 1 Milyon TL para istediğini iddia etmişti.

Zarrab'ın 17 Aralık operasyonu sonrasında polise verdiği ifadede, "Avukat H.K. isimli kişi bana bu haberi metnini getirdi ve de Yenişafak Gazetesi’nde ekonomi yazarı olduğunu söyledi. Soyadının K. olması lazım. Eğer bu parayı yani 1 milyon doları vermezsem bu haberi yayınlayacaklarını söylediler" cümlelerine yer verilmişti.

Yeni Şafak Gazetesi ve Muhabiri Yakup Kocaman ise, o dönem bu sözleri haberleştiren gazetelere dava açmış, birçok haberi ise mahkeme kararıyla kaldırtmıştı.

Yeni Şafak gazetesi bu olaylardan sonra, Avukat Halil İbrahim Koca ve Zarrab arasında geçen telefon görüşmesini yayınlamış, Zarrab'dan 1 milyon dolar isteyen kişinin kendilerinin değil, FETÖ medyasından Bugün gazetesi muhabiri Kamil Maman olduğunu ifade etmişlerdi.

Yeni Şafak'ın bu yanıtını ise yine o dönem birçok gazete haber yapmıştı.

Ancak, Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici bugünkü köşesinde bir ayrıntıya dikkat çekti. Bildirici, Sulh Ceza Hakimlikleri'nin bu hafta erişime engelleme kararı verdiği haberleri sıralarken, içlerinde Zarrab haberinin olduğunu da belirtti. Bildirici, Yeni Şafak'ın yayınladığı ses kaydını, birçok site gibi haberleştirdiklerini ifade ederken, Yeni Şafak'ın başvurusuyla, bu haberlere erişimin engellendiği belirtti. Yani Yeni Şafak, kendi haberini engelletmiş oldu.

Faruk Bildirici'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..