RTÜK bu sözlere ceza vermedi!

RTÜK, "Sahur Vakti" programındaki skandal ifadeler için incelemesini tamamladı. Akşit'in sözleri "ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendirildi.

RTÜK bu sözlere ceza vermedi!
MedyaRadar'ın haberine göre Prof. Dr. Cevat Akşit isimli bir ilahiyatçı, konuk olduğu TV8'de yayımlanan "Sahur Vakti" programında skandal ifadelerde bulunmuştu.

Acun Ilıcalı'ya ait olan kanalda Bekir Köse tarafından sunulan programda, oruç tutmayanların dışarıda yemek yememesi gerektiğini söyleyen Akşit, “O hayızlı kadınlar da biz tutmuyoruz diye sokakta bir şey yiyemezler. Dayak yerler ha bak. Dinen dayak yerler. Gizli yesinler” demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ise, Akşit’i kullandığı ifadelerle şiddeti meşrulaştırdığı ve ayrımcılığı teşvik ettiği gerekçesiyle RTÜK’e şikayet etmişti.

Altıok'un şikayetinin ardından RTÜK, Akşit’in söz konusu ifadeleri kullandığı program hakkında inceleme başlatmıştı.

CEZA VERMEDİ

RTÜK, incelemesini tamamlarken, programda kadınların hedef alınmadığı ve toplumun tüm kesimlerine yönelik görüşlerin ifade edildiği belirtildi.

Akşit'in sözleri "ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendirilirken, kararın oy çokluğuyla alındığı belirtildi.

RTÜK tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"TV 8’de 05.06.2017 Tarihinde 02:16:30-03:36:35 Saatleri arasında Yayınlanan 'Bekir Köse ile Sahur Vakti' Adlı Program İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığının 15.06.2017 tarih ve 697 sayılı yazısına konu, TV 8 logosuyla yayın yapan MNG TV YAYINCILIK A.Ş. unvanlı medya hizmet sağlayıcı kuruluşun 05.06.2017 tarihinde 02:16:30-03:36:35 saatleri arasında yayınlanan 'Bekir Köse ile Sahur Vakti' adlı program yayınına ilişkin uzman raporu ile video görüntülerinin incelenmesi ve değerlendirilmesiyle yapılan görüşmeler sonucunda; ayrıntıları bahse konu uzman raporunda belirtildiği üzere, şikayete konu programda, program konuğu tarafından kadınlar hedef alınmadan toplumun tüm kesimlerine yönelik görüşlerin ifade edildiği, kullanılan ifadelerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceği kanaatiyle, mezkur yayında, 6112 sayılı Kanun kapsamında ihlal olmadığı, dolayısıyla herhangi bir idari yaptırım uygulanmasına yer olmadığına, Üst Kurul Üyesi İsmet DEMİRDÖĞEN ve İlhan TAŞCI’nın karşı oyları ve oy çokluğuyla karar verildi"

Akşit'in sözlerini haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...