RTÜK'ten Beyaz TV'ye Ahmet Çakar cezası!

RTÜK yılın son toplantısında, Çakar'ın söz konusu hakemlerin kişilik haklarını ihlal ettiği ve söz konusu isimleri hedef gösterdiği gerekçesiyle Beyaz TV'ye para cezası kestiği öğrenildi.

RTÜK'ten Beyaz TV'ye Ahmet Çakar cezası!
Milliyet'in haberine göre RTÜK, spor yorumcusu eski Hakem Ahmet Çakar'ın, "Beyaz Futbol" isimli programda eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp ile hakemler Özgür Yankaya ve Tolga Özkalfa'nın fotoğraflarının üzerine çarpı işareti koyup ekrandan gösterdiği ve Anadolu takımlarına soykırım yapıldığını söylediği için, "kişilik haklarını ihlal" ve "hedef gösterme"den Beyaz TV'ye para cezası kesti.

Yorumcu Çakar, Beyaz TV'de 30 Kasım'da yayınlanan "Beyaz Futbol" isimli programda, hakemler Yankaya ve Özkalfa'yı yönettikleri maçlarda eleştirdikten sonra MHK Başkanı Alp'e tepki göstermiş, üçünün de fotoğrafının üzerini çizmişti. Çakar'ın bu hareketi kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Zekeriya Alp, Çakar'ın yanısıra Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın sert açıklamaları sonrası 16 Aralık'ta MHK Başkanlığı'ndan istifa etmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İdarim Yaptırım Bürosu, Çakar'ı, bu davranışının ardından sportif alanlara girmekten 3 ay men etmiş, böylece Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası olarak bilinen 6222 sayılı yasaya göre ilk defa bir televizyon yorumcusuna ceza gelmişti.

"Hedef gösterdi" cezası

Çakar'ın hareketiyle ilgili olarak dün toplanan RTÜK de "ceza" kararı verdi. RTÜK yılın son toplantısında, Çakar'ın söz konusu hakemlerin kişilik haklarını ihlal ettiği ve söz konusu isimleri hedef gösterdiği gerekçesiyle Beyaz TV'ye para cezası kestiği öğrenildi.