RTÜK’ten flaş NetFlix açıklaması!..

İnternet üzerinden yapılan yayınlara RTÜK denetimi yolunu açan ve bu yayın platformlarına lisans alma zorunluluğu getiren yönetmelik tüm maddeleriyle yürürlüğe girdi. Netflix başta olmak üzere hangi yayın platformlarının lisans başvurusu işlemlerini yaptığı da netlik kazanmamıştı...

RTÜK’ten flaş NetFlix açıklaması!..

NTV'nin haberine göre RTÜK Başkanı Netflix’in de aralarında olduğu 600’den fazla kurulşun lisans ve izin başvurusunda bulunduklarını açıkladı.

Netflix Sözcüsünün açıklaması ise şöyle: “İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”