Ruslar Türkiye'ye geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Rusya ile uçuşların başlatılması konusunda mutabık kaldık” dedi.

Ruslar Türkiye'ye geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını sürecinde normalleşme dönemine girilmesiyle atılan adımlar kapsamında 11 Haziran itibarıyla 31 ülkeyle seferlere başlandığını hatırlatarak, "Bugün (dün) itibarıyla Rusya ile de uçuşların başlatılması konusunda mutabık kaldık" dedi.

Karaismailoğlu, salgın sebebiyle durdurulan yurt dışı uçuşların 11 Haziran itibarıyla bazı ülkeler için başlatıldığını anımsattı. 31 ülkeyle seferlerin yeniden başlatılmasının yanı sıra 20 ülkeyle de görüşmeler devam ediyordu. Rusya'nın da dahil olmasıyla yeniden sefer başlatılan ülke sayısı 32'ye yükseldi.

Türk Hava Yolları resmi web sitesinde 1 Ağustos'tan itibaren Rusya'ya uçuşların yeniden başlamasıyla ilgili bir açıklama yayınlandı.

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre Rus turist yoğunluğunun ağustosta başlayacağını belirten turizmciler, sezonun ekim-kasıma uzayacağını vurguluyor. Bir aksilik oluşmaması durumunda, önümüzdeki 5 aylık dönemde geçen yılın aynı döneminde gelen Rus turist sayısının yakalanacağını aktaran tur operatörleri, "Bu rakamları yakalayabilmemiz için açılacak otel sayısı önemli" diyor.

Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, 2019 Ağustos-Aralık aylarında Rusya'dan 3 milyon 265 bin turist gelmişti.

Ruslar Türkiye'ye geliyor!

Otelciler “Rus turisti ağırlamak için hazırız” diyor. Tur operatörleri de beş ayda 3 milyonu aşkın Rus beklediğini belirtiyor