Rüzgar Çetin işte bu filmi çekmiş!..

Alkollü kullandığı lüks otomobiliyle trafik polisi aracına çarpan ve bir polisin ölümüne yol açan Rüzgar Çetin’in, 2008’de ödev için ‘The Cop’ (Polis) adlı kısa film çektiği ortaya çıktı.

Rüzgar Çetin işte bu filmi çekmiş!..
Habertürk'te yer alan habere göre ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, kısa filmde, lüks bir otomobille polisten kaçan silahlı bir suçlunun yakalanışını anlatmış...

Önceki gece İstanbul Ortaköy’deki Çırağan Caddesi’nde alkollü halde kullandığı Porsche marka otomobiliyle orta şeride geçmek isterken, karşı yönden gelen trafik polisi aracına çarpan ve polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün ölümüne, bir polisin de yaralanmasına yol açan 31 yaşındaki Rüzgar Çetin’in, 2008 yılında üniversite ödevi için ‘The Cop’ (Polis) adlı bir kısa film çektiği ortaya çıktı.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu olan Rüzgar Çetin’in ‘Polis’ adlı kısa filmi, lüks bir otomobille polisten kaçan silahlı bir suçlunun yakalanışını anlatıyor. Film, Hollywood filmlerinin lansmanı gibi, ekranda beliren “Bu yaz... Bir adam... Kanun” yazılarıyla başlıyor.

Arka fonda ise ‘hızlı’ rap müzik kullanılıyor. Fotoğraf ve video bölümü mezunu olan Rüzgar Çetin’in daha önce de birçok kez ara sokaklarda hız yaparken çektiği videoları ve gittiği gece kulüplerinden görüntüleri Facebook hesabından paylaştığı belirlendi.

Rüzgar Çetin, Hollywoodvari çektiği kısa filmde yakın bir arkadaşını oynatmış.

EHLİYETİ İNCELENİYOR

Öte yandan, Rüzgar Çetin’in 2004 yılında Hakkâri Yüksekova’dan aldığı belirlenen B sınıfı ehliyeti de mercek altında. Polis, bugüne kadar tam 28 kez trafik cezası alan, son kazasının ardından tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderilen Çetin’in, İstanbul’da doğup büyümüş olmasına rağmen ehliyetini neden Yüksekova’dan aldığını soruşturuyor.

Geçmiş yıllarda Hakkâri’de bazı sürücü kurslarının sınavlarda usulsüzlük yaptığının tespit edildiğini dikkate alan polis, soruşturmasını bu yönde derinleştirdi. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul, Diyarbakır ve Hakkâri’de bazı sürücü kurslarına, “sahtecilik” iddiaları üzerine operasyon düzenlenmişti. Adaylar yerine sınava başkalarının girdiği, bazı sürücü kurslarının da sınava girmeyen kişilere para karşılığı ehliyet sağladığı saptanmıştı.

Yine Hakkâri’de 2011’de, bazı sürücü kurslarının, sınava giren sürücü adaylarına SMS yolu ile cevap anahtarlarını gönderdiği belirlenmişti. 101 kişinin bu şekilde sınav sorularını elde ettiği anlaşılmış, 9 kişi tutuklanmıştı.

JANDARMA NİYE OLAY YERİNE GİTTİ?

Polis, kazayla ilgili 10 sayfalık bir rapor hazırladı. Sinan Çetin’in isteği üzerine ve savcılığın talimatıyla, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan bir başçavuş ve bir uzman çavuş da olay yeri incelemesinde hazır bulundu.

Raporda, Rüzgar Çetin’in Karayolları Trafik Kanunu’na göre “şeride tecavüz etme” kuralını ihlal ettiği ve “birinci derecede kusurlu olduğu” belirtilerek, “Polis aracının sürücüsü polis memuru Emre Tetik’in ise kusursuz olduğu kanaatine varılmıştır” denildi.

Olayın polis bölgesi olmasına rağmen jandarmanın da bölgeye gelmesini değerlendiren Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Başkanı Yeminli Bilirkişi İhsan Memiş, “Polis bölgesinde meydana gelen bir trafik kazasında, kazanın taraflarından biri polis olsa dahi, jandarma istemek hatalı bir taleptir. Ama böyle uygulamalar yapıldığı oluyor” dedi.

"ÇOKTAN TRAFİKTEN MEN EDİLMELİYDİ"

Trafikte 12 yılda 28 suça karışmış olan Rüzgar Çetin’in halen nasıl trafiğe çıkabildiği sorusu da tartışılıyor. Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Başkanı Yeminli Bilirkişi İhsan Memiş, şunları ifade etti: “28 suçu olan adam, trafikte suç makinesi, ölüm mangasıdır. Trafikten ömür boyu men edilmesi lazımdı. Ancak kırmızı ışıktan geçmek, alkollü araç kullanmak gibi suçlar yıl içinde toplanıyor ve kişinin bir sonraki yıl hanesine aktarılmıyor. Sebep bu”