'Sabancı’yı Veli Küçük Öldürttü' iddiası!..

WikiLeaks belgelerini yayınlamaya devam eden Taraf gazetesi, bu kez Washington’un büyükelçileri ile yaptığı Ergenekon yazışmalarını açıklıyor...

'Sabancı’yı Veli Küçük Öldürttü' iddiası!..

Belgelere göre Emniyet , ABD’li diplomatlara verdiği brifingde Ergenekon sanığı Küçük’ü böyle anlattı: Özdemir Sabancı’yı vur emrini verdi, Dink ve Duyar cinayetlerine karıştı

FBI TALEP ETTİ, POLİS ÇOK ŞEY ANLATTI

ABD’Lİ diplomatların merkeze yazdıkları gizli telgraflarda, Ergenekon’u anlama çabası ön planda. Bu çabaya cevap, 24 Kasım 2008’de ABD’li diplomatlarla Federal Soruşturma Bürosu yetkilisine brifing veren polisten geldi: "Küçük, birkaç cinayetin emrini şahsen verdi."

ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİ SIRADA

BRİFİNGİ VVashington’a rapor eden belgede, "Türk Polisi FBI temsilcisine, Ergenekon soruşturmasının, Anayasa Mahkemesi hâkimleri ile birkaç muvazzaf generali de kapana kıstırabileceğini söyledi" yazıyor.

DAVAYA DESTEK, TAKTİKLERE KUŞKU

BELGELER, ABD’nin Ergenekon sürecine ikili bir bakışı olduğunu kanıtlıyor: Derin devletten hesap sorulması ve tabuların yıkılması anlamında davaya güçlü bir destek veren ABD, polisin bazı taktiklerini, her taşın altında Ergenekon’un görülmesini ve davanın siyasi manipülasyona açık olmasını eleştiriyor.