Saçlarda asimetrik katlar doğal dalgalar

Uzun saçların modası hiç geçmez. Ancak onlara bu yıl, asimetrik katlar ve doğal dalgalar yapılıyor. Bu sene örgü saçlar çok moda.

Saçlarda asimetrik katlar doğal dalgalar
Akşam'dan Sibel Ateş Yengin'in röportajı...

İstanbul’un Anadolu yakasında butik hizmet veren kuaför Hıdır Gürbüz’le bir araya geldik. Bu yılın öne çıkan saç modellerini, renklerini sorduk. Hıdır Gürbüz, “Uzun saçın modası hiçbir zaman geçmez” diyor.

Kadınların kesimde en çok sizi tercih etmesinin sebebi nedir?

“Saç kesimi bir sanattır ve sen de sanatçısın.” Bu cümleyi saç kesimi yaptığım müşterilerim söyler. Onların değerine layık olmaya çalışıyorum. Kişiye özel butik hizmet veriyoruz ve her kişinin yüz şekline, ten rengine, saç cinsine, giyim stiline, meslek ve yaşına özel kesimler yapıyoruz. Saç kesiminde kullandığınız makasın bile büyük önemi var. Saçı küstürmemelisiniz. Küsmeyen saç iyi kesilmiş bir saçtır. 40 yıllık meslek hayatımda saça bir mücevher gibi değer verdim ve hâlâ da veriyorum. Çünkü kadınların en doğal makyajı saçıdır. Bakımlı ve doğalı yansıtan saçlarınız varsa abartılı makyaja ihtiyaç duymazsınız. Hatta bu saç iyi bir tasarımla kaliteli renklendirme sanatıyla kişinin özgüvenini de yükseltir. Salonuma gelen tüm misafirlerim, “Saçlarım iyi ve güzel olduğunda günüm harika geçiyor” der. Benim en büyük servetim en az mesleğim kadar eski ve köklü bir portföye sahip olmamdır. İnsanlar memnun olduklarında sizi başkasına tercih etmezler. Ben her seferinde gelen misafirime sanki ilk kez geliyormuş gibi servis yaparım ve tüm personelim de aynı yaklaşımdadır. Bu durum hem var olan portföyümü korumama hem de sürekli yeni bir portföy oluşumuna destek sağlıyor.

Bu yılın öne çıkan saç modelleri neler?

Uzun saçların modası hiç geçmez. Ancak onlara bu yıl, asimetrik katlar ve doğal dalgalar yapılıyor. Bu sene örgü saçlar çok moda. Her türlü örgü modelini hatta dağılmış ve yataktan yeni kalkmış gibi haliyle uygulayabilirsiniz. Uzun saçlardan sıkılanlar için  pixi saçlar moda. Pixi saç, yan ve arkası tepe bölgesine göre oldukça kısa olan modellerdir. Ayrıca,  Bob saçlar (omuza dokunmayan) uçları asimetrik  düz  kesilmeyenler en trend saç modellerinden biri bu yıl. Bu saçlara katlı ve maskülen perçemler uygulanabilir. Kısa kahkülden hoşlanmayanlar için, takma perçem ve kahkül uygulanabilir. Orta uzunluk tercih edenler için, omuzlara dokunan lob saçlar çok revaçta olacak. Bu saça asimetrik katlar uygulanabilir. Aynı şekilde, uzun feminen ve kısa maskülen perçemlerle zenginleştirilebilir. Yılın gelin modellerinde, abartılı saçlar ve topuzlar yerine, doğal ve salaş saçlar taze kır çiçekleri tercih ediliyor.

2018’in saç renkleri neler?

Koyu kumral, metalik sarılar  soft pembeler, gri tonlar, metalik  pembeler ve morlar  bu yazın  en can alıcı  renkleri olacak. Düz ve dalgalı saçlara uygulanan balyaj ve sombreyle daha doğal renk geçişleri göreceğiz. Ayrıca yarı kalıcı renkler (semipermenant) uygulamalar  oldukça  moda olacak bu yaz. Bu  tür renklendirmeler saçların zarar görmeden değişimini  sağlayacak nitelikte. Salonumuzda bu tür uygulamalarda açıcı yerine silici uygulayarak renk değişimlerinde saçı yıpratmamayı tercih ediyoruz.

Saçlarımızı nasıl yıkamalıyız?

Saç çok hassastır. Öncelikle yıkama işlemi yapılırken saçı çitilemek ve buruşturmak onun kırılmasına neden olur. Her banyoda saçın suyunu yumuşakça sıktıktan sonra mutlaka uçlara bir miktar saç kremi kullanılması iyi olur. Tabii bu noktada kullanılan şampuan ve saç kreminin de önemi büyük. Bilinçsiz  üst üste  yapılan açma  ve boyama  koyultma  işlemleri, kullanılan ucuz boya ve açma malzemeleri, sık sık renk değiştirme,  ısı dengesi (aşırı soğuk hava aşırı sıcak hava) ısıya  karşı koruyucu kullanılmadan düzleştirici  kullanımı, havuz,  deniz güneş ve sık yıkamak saçımızı yıpratır. Bu aşamaya gelen saçlar için 2/3 aylık periyotlarda keratin bakım uygulamasını tavsiye ediyorum. Bir diğer etken, yüksek ısıdaki düzleştiricilerin saça verdikleri zarardır. Maşa ya da düzleştiriciyi gerekmedikçe tavsiye etmiyorum. Bunların içinde en sağlıklısı yine föndür.
Konular Kadın / Bakım