Sahte doktor, baldızına da acımadı!

Sahte isimle kendisini doktor olarak tanıtıp MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın yakın arkadaşı olduğunu söyleyen dolandırıcı, baldızı dahil 3 kişiden aldığı 325 bin lira ile kaçtı.

Sahte doktor, baldızına da acımadı!
Yeni Asır'ın haberine göre İzmir'de kendini MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın yakın arkadaşı bir doktor olarak tanıtıp çevresindekilerin güvenini kazanan Hamit Aras sahte isimli kişi, baldızı da dahil 3 kişiyi 325 bin TL dolandırarak nişanlısıyla birlikte kayıplara karıştı.

İddiaya göre kendini Hamit Aras diye tanıtan kişi, 4.5 yıl önce D.B. ile aile arasında nişanlandı. 1.5 yıl önce İzmir'in Yeşilyurt semtinde müteahhit Mustafa Uzunal'a ait dükkana 'eşim' diye tanıttığı D.B. ve bir arkadaşıyla gelen Aras, Uzunal'ın dükkanını eşi için kiralamak istediğini söyledi. Dükkanı kiraladıktan sonra kirasını zamanında ödeyen, hafta sonları görüştüğü Uzunal ile yakın arkadaş olan Aras, Uzunal'a uzman cerrah olduğunu, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın yakın arkadaşı olduğunu ve 1. sıradan MHP Kırşehir Milletvekili adayı olacağını söyledi.

Güvenlerini kazandı

Kendini inandırmak için doktor üniformalı fotoğraflar dahi bastıran Aras, bu şekilde güven kazarak Uzunal'dan parça parça olmak üzere toplam 133 bin TL borç aldı. Nişanlısının hemşire ablasının kredi kartlarını kullanan, kendisi için kredi çektiren Aras, baldızından yaklaşık 150 bin TL, Uzunal'ın arsa sahibi arkadaşı Hüseyin Kavaş'tan da sahte Hamit Aras imzalı senet karşılığı 42 bin TL aldı.

Paraları aldıktan sonra nişanlısı ile kayıplara karışması üzerine Mustafa Uzunal, dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hamit Aras'ın, bu isimden başka Ali Güzel ve Erhan Uçar takma isimlerini de kullandığını daha sonradan öğrendiklerini belirten Mustafa Uzunal, "İlk tanıştığımızda kaza nedeniyle yüzüne estetik yaptığını söylemişti. Paraları geri ödemeyip ortadan kaybolunca eski fotoğraflarını bulduk. Yüzünün her fotoğrafta farklı olduğunu gördük. Belki başka insanları yüzünü ve kılığını değiştirerek dolandırmıştır. Benden borç istedi, bankadan kredi çekip kendisine verdim. Doktor diye güven sağladı. Ablamın ameliyatını bile kendi çalıştığı hastanede tedavi ettireceğini söyledi" dedi.

'Borcum 200 bini bulacak'

Kardeşinin nişanlısı olduğu için eniştesine güvendiğini ve dolandırıldığını öne süren hemşire P.B, hala şokta olduğunu ve olaylara inanamadığını söyledi. Kendine ait 7 kredi kartı olduğunu, çektiği kredinin 70 bin TL'yi bulduğunu ifade eden P.B, "Şimdilik 150 bin lira borcum görünüyor ama hepsine bakmadım. Sanırım 200 bini bulacak. Ona kardeşim aracılığıyla güvendim. Ben de dava açacağım" dedi.