ŞAMİL TAYYAR'A HAPİS CEZASI..

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Gazeteci Yazar Şamil Tayyar'a, Operasyon: Ergenekon kitabıyla ilgili yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

ŞAMİL TAYYAR'A HAPİS CEZASI..

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Gazeteci-Yazar Şamil Tayyar, Operasyon: Ergenekon adlı kitabı nedeniyle hakkında verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası kararını HABERTÜRK TV’ye yorumladı. Tayyar, "Böyle bir karardan herkesin utanç duyması gerekir. Bir yerlerden düğmeye basıldı. Ergenekon’u kimsenin yazmasını istemiyorlar" diye konuştu. İşte Tayyar’ın sözleri:

"Böyle bir karardan herkesin utanç duyması gerekir. Kararda bilgi toplayarak zaman içinde kitap yazmakla suçlanıyorum.  Bu mahkemede yöneticilerinin çoğu Ergenekon’dan cezaevinde olan Aydınlık dergisinin yayın yönetmeni beraat etti. Onlar da bilgileri  yayınladılar ve bunun için yargılandı. Ama bize farklı bir yaklaşımda bulunuldu. Kararı kamuoyu verecektir. "

TARAF MUHABİRİ BARANSU’YA TUTUKLAMA TALEBİ

"Baransu’nun durumuna da üzüldüm ama belli ki bir yerlerden düğmeye basılmış. Ergenekon hakkında kimsenin yazması istenmiyor. AB’yi hedeflemiş bir Türkiye’nin böyle durumlara düşmemesi gerekir. Şu anda bu yönde yaklaşık 3 bin dava açılmış durumda. Burada hükümete de acil görev düşüyor. Yasal değişiklik yapılmazsa bir yıl içinde Türkiye gazetecilerin büyük bölümünün ceza aldığı bir ülke halkine döner."