Savcı Ercan Şafak kalp krizi geçirdi!..

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nden alınarak Kocaeli’ne düz savcı olarak atanan Ercan Şafak makamında kalp krizi geçirdi. Anjiyo olan ve stent takılan Ercan Şafak yoğun bakımda tutuluyor.

Şok!.. Kalp krizi geçirdi!..

Ercan Şafak Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak ikinci ve üçüncü Ergenekon operasyonlarını, Kafes, Poyrazköy ve İrticayla Mücadele Eylem Planı’yla ilgili soruşturmaları yürüttü. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde yakın çalışma arkadaşlarından biri de Zekeriya Öz’dü. 2011 yılında özey yetkileri alınarak Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Ali Güngör’le birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne getirildi.

16 OCAK KARARNAMESİYLE KOCAELİ’NE GİTMİŞTİ

Ercan Şafak 17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından başlayan süreçte, 16 Ocak’ta Kocaeli’ne düz savcı olarak atandı. İstanbul’daki devir teslim işlemleri henüz devam ettiği için İstanbul Adalet Sarayı’nda çalışmalarına devam ediyordu.

Dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ercan Altuncu ile birlikte odasında otururken bir anda rahatsızlandı. Ercan Altuncu meslektaşını otomobiliyle adliyenin karşısında bulunan Florance Nightingale Hastanesi’ne götürdü. Ercan Şafak’ı muayene eden kardiyalog kalp damarlarının tıkalı olduğunu tespit etti. Ercan Şafak apar topar anjiyo oldu ve stent takıldı. Operasyonun ardından Ercan Şafak yoğun bakıma alındı. 

AYŞEGÜL USTA / HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ