Sayra Orkan hayatını kaybetti

Bir dönemin ses sanatçısı ve ünlü TRT sunucusu Sayra Orkan'dan acı haber...

Sayra Orkan hayatını kaybetti

81 yaşındaki ses sanatçısı ve sunucu Sayra Orkan’ın ağır bir bağırsak kanaması geçirerek yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenilmişti.

Bir süredir tedavisi süren Orkan'dan bugün acı haber geldi. Orkan'ın oğlu İstemihan Orkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda babasının hayata gözlerini yumduğunu açıkladı.

Sayra Orkan hayatını kaybetti

SAYRA ORKAN KİMDİR?

1937 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Sayra Orkan , Ticari İktisadi İlimler Akademisi’nden mezun oldu. Nasibin Mehmet Bey, Refik Fersan ve Fehmi Tokay gibi Türk musikisinin büyük isimlerinden dersler alan Orkan, çok sayıda plak çalışması yaptı. 1959 yılında TRT İstanbul Radyosu’nun açtığı ses sanatçısı sınavını kazanan sanatçı, daha sonra TRT’de sunuculuk da yapmaya başladı. Müzeyyen Senar, Yıldırım Gürses ve Emel Sayın gibi dönemin ünlü isimleri ile sahne çalışmaları ve söyleşiler yapan Orkan, Almanya'da televizyona çıkan ilk Türk sanatçı oldu. TRT radyolarında ve ekranlarında sayısız söyleşileri yayınlanan ve aynı zamanda yazarlık kariyeri de olan Sayra Orkan’ın, Akşam Gazetesi ve Tercüman Gazetesi’nde yazıları yayınlandı.

Sayra Orkan hayatını kaybetti - Resim : 2

Sayra Orkan hayatını kaybetti - Resim : 3

Sayra Orkan'ın cenazesi yarın Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

SacitAslan.Com olarak sayın Sayra Orkan beyefendiye Allah'tan rahmet; kederli ailesi ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz...