SEDA'YA HAKARET DAVASI

Banu Alkan ve Lerzan Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 4 sanık hakim karşısında..

SEDA'YA HAKARET DAVASI

Sinema oyuncusu Banu Alkan ve şarkıcı Lerzan Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 4 sanığın, şarkıcı Seda Sayan'a (Aysel Gürsaçar) "hakaret ettikleri" iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Yeşim Sezeröz ile Banu Alkan'ın kardeşi Neziha Alkan katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar Banu Alkan ve Lerzan Mutlu ile "müşteki" konumundaki Seda Sayan ise duruşmaya gelmedi.

Hakim Cavit Marancı, daha önce Mutlu'nun savunmasının alındığını, Alkan'ın da Alanya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce alınan savunmasının mahkemeye gönderildiğini tutanağa yazdırdı.

Duruşmada söz alan sanıklardan Yeşim Sezeröz, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, söz konusu olayın sanığı değil, şahidi durumunda olduğunu savundu.

Neziha Alkan da Banu Alkan'ın ablası olduğunu anlatarak, Seda Sayan'ın bir televizyon programında ablası hakkında hakaret içeren sözler sarf ettiğini söyledi. Kendisinin de başka bir televizyon kanalında bu hakaretlerine karşılık, hakaret kastı olmayan sözler söylediğini ifade eden Alkan, suçsuz olduğunu öne sürdü.

Sayan'ın avukatı Şenay Vural ise müvekkilinin mazereti nedeniyle duruşmaya katılmadığını belirterek, Sayan'ın gelecek celsede hazır olacağını kaydetti.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

-İDDİANAME-
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Seda Sayan'ın avukatının yaptığı başvuruda, "Şarkıcı Lerzan Mutlu'nun özel bir televizyon kanalında yayımlanan programına 1 Haziran 2006 ile 7 Haziran 2006 tarihleri arasındaki dönemde katılan konukların, Sayan'a hakaret ettiklerinin" öne sürüldüğü anlatıldı.

Programa katılan Banu Alkan, kardeşi Neziha Alkan ve Yeşim Sezeröz'ün, Sayan hakkındaki sözlerine yer verilen iddianamede, tüm sanıkların TCK'nın "hakaret" suçunu içeren 125. maddesine göre, 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.