Selda Bağcan Enver Aysever'in sorularını yanıtladı

Londra Olimpiyatları çerçevesinde geçen hafta düzenlenen organizasyonda tek Türk sanatçı olarak Queen Elizabeth Hall'da sahne alan Selda Bağcan, Enver Aysever ile Aykırı Sorular'ın konuğuydu.

Selda Bağcan Enver Aysever'in sorularını yanıtladı

Özel hayatıyla ilgili soruları da ilk kez yanıtlayan Bağcan, "Sanatçıların renkli hayatları vardır, benim de renkli bir hayatım oldu. Ama, bunu medyaya yansıtmadım..." diyerek 41 yıldır yaşadığı ilişkisini açıkladı. 

İşte Selda Bağcan ve Cüneyt Aysever arasında geçen diyalog.

Selda Bağcan: "Tabii ki bir sanatçı olarak çok renkli bir hayatınız oluyor ister istemez. Aşk var. Kedilerle büyük aşkım var.

Cüneyt Aysever: Kedi aşkı. Başka bir aşk yok?

Selda Bağcan: Şöyle dedim dün de bir slogan buldum kendime: 'Aşksız olurum ama kedisiz asla olamam.'

Cüneyt Aysever: 'Kediler var. Onun yanında birine ihtiyaç yok' diyorsunuz?

Selda Bağcan: Yoo yoo, birisi var canım 41 yıldır birisi var hayatımda.

Cüneyt Aysever: Biz tanıyor muyuz toplum olarak?

Selda Bağcan: Tanımazsınız. İşte istemezseniz tanıtmazsınız.

Cüneyt Aysever:  41 yıldır birisiyle berabersiniz?

Selda Bağcan:  Evet, ne enteresan değil mi?

Cüneyt Aysever: Peki bunu neden açıklamadınız bugüne kadar?

Selda Bağcan: Gerek yok bu benim özel hayatım çünkü.

Cüneyt Aysever: Seyircilerle paylaşır mısınız?

Selda Bağcan:  Asla söylemeyeceğim.

"AHMET KAYA ERKEN ÖTEN HOROZDU"

Gazeteci Enver Aysever, televizyon ekranlarında sık görmediğimiz sanatçıya Kürt sorunundan özel hayatına dair pekçok soru yöneltti. Türkiye'de Kürtçe şarkıyı ilk kez söylediğini hatırlatan Bağcan, Ahmet Kaya için, "O da erken öten horozdu, Kürtçe albüm yapacağını açıkladı ve çok tepki aldı" dedi. Bağcan, şöyle konuştu:

"Türkçe'de bir tabir, deyim var: 'Erken öten horozun başını keserler'. Ahmet erken öttü. Şimdi bir ülkenin başbakanları bile hapse giriyorsa, bu ülkede böyle bir gelenek var. Yani hapisten çıkarlar, ya başbakan olurlar, ya da hapisten çıkarlar sanatçılar kariyerine kariyer katarlar. Ya da can verirler, biz de oturur onlara ağıtlar yazarız şarkımda olduğu gibi."

"SEZEN'İ DE SEVERİM AJDA'YI DA"

Selda Bağcan Kürt açılımını destekleyen sanatçılar için neden "yalaka" dediğini de Aykırı Sorular'a anlattı. Bağcan şunları söyledi:

"Neden dedim?. Bu pop sanatçıları birdenbire Kürt açılımına sahip çıktılar. Başbakanı desteklediler. Kürt açılımında Başbakanı tabii ki ben de destekledim. Doğrusu bu. İsim vermem. Çünkü ben onu (Sezen Aksu'yu) çok severim. Ajda Pekkan'ı da çok severim. İkisini de çok severim. Yalnız onlar değil, bir sürü sanatçı. Şimdi siz de beni sıkıştırmaya çalışmayın. Ben sadece daha önce bu soruna sahip çıkmayan sanatçıların Başbakan dedi diye açılıma sahip çıkmalarına kızdım."

Başbakan'ın Kürt açılımı toplantılarına, kendisinin de davet edildiğini ifade eden Bağcan, toplantıya mahalle baskısı nedeniyle gitmediğini söyledi.

"CHP KÜRT AÇILIMA DESTEK VERMELİYDİ"

Aysever'in "açılım doğru muydu?" sorusunu ise Bağcan, "Doğruydu ama CHP de destek vermeliydi" diye yanıtladı. Bağcan, şunları söyledi:

"CHP desteklemedi. Şöyle söyleyeyim, ayıp ettiler desteklemeyerek. Çünkü 'AK Parti yapmasın da bu işi biz yapalım' gibi."