Sensiz Olmaz dizisi bir polemik başlattı

Geçtiğimiz hafta ekrana gelen Nurgül Yeşilçay'ın dizisi 'Sensiz Olmaz', yeni bir polemiği de beraberinde getirdi...

Sensiz Olmaz dizisi bir polemik başlattı

Dizide ikinci evliliğini yapan esas kadının, hasta çocuğunu kurtarabilmek için ilk eşinden çocuk yapması şart. Biz de ünlülere sorduk: Çocuğunuz için ilk eşinizle yatar mısınız?..

Çocuğunuz var ve boşandınız. İkinci evliliğinizi de yaptınız. Buraya kadar her şey normal görünüyor. Peki, ya çocuğunuz ölümcül bir kan hastalığına yakalansa ve ilik nakli yapılması gerekse. Üstelik bunun için aynı anne, babadan doğacak yeni bir  bebeğin iliğine ihtiyaç duyulduğu için ilk eşinizle birlikte olmanız gerekse ne yapardınız? Bir yanda  çocuğunuz, bir yanda nefret ettiğiniz eski eş... Karar vermek oldukça güç değil mi? Başrollerinde Nurgül Yeşilçay ve Murat Han’ın oynadığı SHOW TV’de yayınlanan ’Sensiz Olmaz’ dizisi de işte bu çarpıcı sorunun cevabını arıyor. İzleyen herkes eminim bu soruyu kendisine sormuştur. Sahi siz olsaydınız çocuğunuzun sağlığı için düşman olduğunuz eski eşinizle birlikte olur muydunuz? İşte biz de bu soruyu  ünlülere sorduk. Herkesin verdiği cevap ortaktı: ’İnsan çocuğu için hayatta her şeyi yapar.’

Billur Kalkavan: Dizi oyuncusu Billur Kalkavan, çocuk sahibi olmadığı için bu konuda ahkam kesmek ’Bekara karısını boşamak gibi olur’ dese de çocuğun sağlığı söz konusu olduğunda insanın her şeyi yapabileceğini de sözlerine ekledi.

Bennu Yıldırımlar: Bir kız annesi Bennu Yıldırımlar, ’İnsanın başına böyle bir şey gelse çocuğunun sağlığı için her şeyi yapabilir’ diyor. Ancak ilk tercihinin tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabilmek için geçici bir evlilik yapılmasından yana olacağını da söylüyor.

Hande Subaşı: Genç oyuncu Hande Subaşı henüz çocuk sahibi değil. Ancak ’Böyle bir durumla baş başa kalsam önceliğim çocuğumun hayatı olur’ diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: ’Çocuğum yok ama şu anki aklımla ve duygumla ne olursa olsun çocuğum için her şeyi yapar, ilk eşimle de birlikte olurdum. Böyle bir konuda ne hesap ne gurur ne de ahlak devreye girerdi.’

Mehtap Ar: Hayatta en değer verdiği varlığın oğlu olduğunu anlatan Mehtap Ar, birinci, ikinci eş diye bakmayacağını ve oğlunun kendi hayatından bile değerli olduğunu söylüyor. Böyle bir durumda asla ahlak kavramını sorgulamayacağını dile getiren oyuncu, ’Çocuğum için her şeyi yaparım, esas ahlaklı olan da budur’ dedi.

Hande Kazanova: Oyuncu ve astrolog Hande Kazanova böyle bir durumda karar vermenin çok zor olduğunu söylüyor. ’Bir insanın hayatı söz konusu olsa da ilk eşle birlikte olmak yerine geçici bir evlilikle tüp bebek yöntemini tercih ederdim’ diyor.

Derya Alabora: Bir erkek annesi olan başarılı oyuncu Derya Alabora büyük bir heyecanla yanıtladı sorumu: ’Şaka mı yapıyorsunuz? Böyle bir durumda bir çocuğun hayatı söz konusu olur. Bu yöntemle çocuğun kurtulması mümkünse eski eşle birlikte olunabilir. Böyle bir konuda kimse ahlakı sorgulamaz.’

Deniz Türkali: Oyuncu Deniz Türkali de bir kız annesi. Bir anne için çocuğunun her şeyden önemli olduğunu belirten Türkali, ’İnsanın çocuğu için yapmayacağı şey yoktur’ diyor.

Hümeyra: Bir çocuk annesi Hümeyra da bu konuda oldukça hassas davrananlardan biri oldu ve insan başına böyle bir şey gelmedikçe ne yapacağını bilemez derken ’Allah kimsenin başına vermesin ama bu konularda konuşmak çok da doğru değil’ dedi.


Sibel Ateş Yengin