Seri katil askeri cezaevinden firar etmişti...

Çeşitli tarihlerde işlediği üç ayrı cinayetten hüküm giyen ve akşam saatlerinde tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'nden firar eden şahıs, saat 01.00 sıralarında Kartal, Yakacık'ta yakalandı.

Seri katil askeri cezaevinden firar etmişti...

Ümraniye’de üç aylık evli Songül Selen (18) ile Mine Elagöz (41) ve Nesibe Demir’i (59) bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen ve ilk suçunu işlediği 1989 yılından itibaren pek çok suça karıştığı öğrenilen Efkan B.’nin (37) üçüncü firar girişimi kısa sürdü.

Daha önceden birisi askerden olmak üzere iki firarı bulunan zanlının üçüncü kez giriştiği firar macerası, yaklaşık 4 saat sürdü. Kartal Emniyeti’ne bağlı ekipler, şahsı bir apartmanın merdiven boşluğunda sağ bacağı kırık halde buldu.

Emniyet güçlerinin yakalamak için seferber olduğu Efkan B.’nin suç dosyasının bir hayli kabarık olduğu ortaya çıktı.

Polis kayıtlarına göre 1989’da tecavüz ve tacizden yakalanarak ilk kez cezaevine giren Efkan B., 1993 yılında cezaevinden çıktı. Cezaevinden çıkar çıkmaz Ağrı’ya askere götürülen Efkan B., 1994 yılında firar etti. 1995 yılında gasp suçundan yakalanan şahıs, Kasım 2009’de cezaevinden tahliye oldu.
 
Cezaevinden çıkar çıkmaz askere götürülen Efkan B., 20 gün sonra tekrar kaçtı. İstanbul’a gelen şahıs, firar ettikten 20 gün sonra ilk cinayetini işledi.

Şahsın Nesibe Demir’i (59) 9 Aralık 2009’da Ümraniye’de, Mine Alagöz’ü (41) 28 Aralık 2009’da Altınşehir’de, Songül Selen’i (18) ise yine Altınşehir’de 1 Nisan 2010 tarihinde öldürdüğü ortaya çıktı.

Evlere hırsızlık amacıyla giren Efkan B.’nin polisteki ifadesinde suçlarını itiraf ettiği belirlendi.

Geçtiğimiz yıllarda işlenen bu cinayetler zanlının söz konusu adreslerden çaldığı eşyaların izinin sürülmesi sonucu ortaya çıkmış, 10 Mayıs 2010 tarihinde yakalanan şahıs, Maltepe Cezaevi’ne konmuştu.
 
Üçüncü firar girişimi sonucunda yakalanan ve askeri firari de olan şahıs, yapılan ilk işlemlerinin ardından Nurettin Baransel Kışlası’na götürülerek askeri yetkililere teslim edildi. Şahsın sabah saatlerinde Kartal Adliyesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Deniz Ayas