Seri katil cinayetleri anlattı!

Konya'nın Akşehir ilçesi ile Afyonkarahisar'ın Sultandağ ilçesine bağlı kasabalarda 2'si kadın, 4 kişiyi öldürdüğü kesinleşen ve bir cinayeti ise kendisinin işlemediğini ifade eden zanlının gazinocu kadının kendisinden para istemesi sonucu soygun amaçl

Seri katil cinayetleri anlattı!

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı kasabalar ile Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı kasabalarda peş peşe meydana gelen cinayetlerin ardından polis harekete geçmişti. Konya polisinin yaptığı çalışma sonucu Hatay'ın İskenderun ilçesinden Konya'nın Akşehir ilçesine 2 ay önce gelen 30 yaşındaki seri katil Erhan G. yakalanmıştı. Yakalanan zanlı dün savcılığa çıkarıldı. Savcı ile birlikte işlediği cinayetlerle ilgili yer gösteren zanlı daha sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Polise saatler sonra konuşan ve cinayetleri itiraf eden zanlı, savcıda ve mahkemede 4 cinayeti kabul etti, bir cinayeti ise kabul etmedi. Zanlı ifadesinde, "İşten atıldıktan sonra hırsızlık yapıyordum, bir evden silah çaldım. İlçe merkezinde hırsızlık için bir eve girdim, burada Azerbaycan uyruklu Hacer Rahimova karşıma çıkınca vurdum ve altınlarını alıp sattım. Daha sonra ise ilçeye bağlı Gölçayır beldesinde Yakup Okumuş'u  ardından ise Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Çamözü köyünde Türkan Sorgun ile karayolunda mola veren tır şoförü ve yanındaki Gökhan Keser'i vurdum. Hiçbirini tanımıyordum. Gazinoda çalışan zaman zaman birlikte olduğum kadın para istiyordu, onun için böyle bir şeye kalkıştım. Bahsedilen Arife Korkmaz'ı ben öldürmedim. Ben sadece 4 kişiyi öldürdüm" dediği öğrenildi.
    
TRAFİK KAZASINDA 1 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve daha önce çalıştığı firmada kamyon şoförlüğü yapan Erhan G'nin bir trafik kazasına da karıştığı öğrenildi. Trafik kazasında hatalı olduğu ve bir kişinin ölümüne yol açtığı öğrenilen Erhan G'nin daha sonra aynı firma tarafından Konya'ya çalışmaya gönderildiği belirlendi. Aynı firmanın Konya'daki işinde yine kamyon şoförlüğü yaparak çalışan Erhan G'nin hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. Bunun üzerine firma, Erhan G'yi işten attı. İşten atılmasına rağmen eşyalı olarak tuttuğu eve kira bedeli olarak 750 TL ödediği öğrenilen zanlının parayı hırsızlık ve cinayetler sonrası yaptığı gasplarla elde ettiği iddia ediliyor.

ÖLDÜRDÜĞÜ EMEKLİNİN PARASINI ALAMAMIŞ

Akşehir ilçesine bağlı Gölçayır beldesindeki evine 300 metre uzaklıkta tabanca ile vurularak öldürülen Yakup Okumuş'un (56) cep telefonu da çalınmıştı. Erhan G, o cinayeti de itiraf ederken para bulamadığını sadece cep telefonunu çaldığını söylediği öğrenildi. Kocası öldürülen 53 yaşındaki 1 çocuk annesi Hanife Okumuş, "Ben kocamın ilk başta hasta olup öldüğünü zannettim, kan görünce başına bir iş geldiğini anladım. O parasını göğsündeki cebinde taşırdı, parası alınmamıştı. Muhtemelen sadece cebine bakan katil telefonu bulmuş, almış parayı bulamamış. Onun idamla cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

GÜVENLİK KAMERASINDAKİ EŞKAL ELE VERDİ

Yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan zanlı Emrah G'ni güvenlik kameralarının ele verdiği öğrenildi. Sürekli şüpheli bir vaziyette gezdiği öğrenilen Emrah G, öldürdüğü kişilerden Türkan Sorgun'un kredi kartını birkaç yerde kullandı. Bunun üzerine polis kredi kartının kullanıldığı alışveriş merkezindeki yaptığı incelemede şahsın eşkal bilgilerine ulaştı.

Görüntülerden şahsın fotoğrafını çıkartan polis, hem Sultandağı ilçesinde, hem de Akşehir ilçesinde tek tek esnafları gezerek araştırma yaptı. Yapılan araştırmada esnaflardan bir kişi şahsın kendilerinin üst katında oturan şahsa benzediğini söyleyince yakalandığı öğrenildi.