Sevenleri genç Mert'e ağlıyor!..

İzmir'in Urla ilçesi Bademler semtinde, önceki akşam bir mezuniyet partisine katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Opera Bölümü'nden Mert Motör hayatını kaybetti.

Sevenleri genç Mert'e ağlıyor!..

İzmir'in Urla ilçesi Bademler semtinde, önceki akşam bir mezuniyet partisine katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Opera Bölümü'nden Mert Motör (26) arkadaşlarıyla voleybol oynadığı sırada yan evin bahçesine kaçan topu almak için korkuluklara tırmanırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Mezuniyetinden bir gün önce yaşanan acı olay nedeniyle üniversiteli gencin ailesi ve arkadaşlarını yasa boğuldu.

Mert Motör'ün hayatını kaybetmesinin ardından Yeni Asır Gazetesi'nden Metin Burmalı'ya açıklamalarda bulunan DEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ümit İşgörür okulda yapılacak mezuniyet törenini ise bu nedenle iptal ettiklerini belirterek derin üzüntü yaşadıklarını söyledi.

HOCANIN VİLLASI

Olay, önceki gün akşam saat 21.00 sıralarında Bademler Mahallesi 15043 sokaktaki Hekimköy Sitesi'nde meydana geldi. DEÜ Konservatuvar Opera Bölümü son sınıf öğrencileri, dün yapılacak mezuniyet töreni öncesi, fakültedeki hocalarından biri olan orkestra şefi Tolga Taviş'in evindeki mezuniyet partisine katıldı.

YURT DIŞINA GİDECEKTİ

Havuza girip eğlenen gençlerden bazıları voleybol oynamaya başladı. Bu sırada top, yandaki evin bahçesine kaçtı.


Öğrencilerden Mert Motör, topu almak için korkuluklara tırmanmak istedi. Ancak Motör, elektrik aksamındaki kaçak nedeniyle akıma kapıldı. İlk başta arkadaşlarının şaka yaptığını düşündükleri Motör, şalterlerin indirilmesiyle akımdan kurtulabildi. Çağırılan ambulansla Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen Mert Motör, yolda yaşamını yitirdi.


Olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, talihsiz gencin cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Acılı baba Mustafa Motör de, cenaze işlemleri için geldiği Adli Tıp Kurumu'nda gözyaşı döktü.


Adli tıp kurumuna koşan ailenin yakınları ise Mert Motör'ün parlak bir çocuk olduğunu yakın zamanda iş ve eğitim nedeniyle yurt dışına çıkmayı planladığını ifade etti.

TÖREN İPTAL OLDU

DEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ümit İşgörür, olayı öğrenmelerinin ardından mezuniyet törenini iptal ettiklerini söylerken, "Mert çok sevdiğimiz bir çocuğumuzdu. İçi dışı aynı güzel bir oğlumuzdu. Çok üzgünüz. Aile çok perişan vaziyette çünkü Mert tek evlatlarıydı. Allah'tan rahmet yakınlarına da baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.


Talihsiz olayın nasıl yaşandığıyla ilgili de açıklamalarda bulunan İşgörür, "İki bahçeyi ayıran korkuluklarda bahçe aydınlatması için yapılan kablolarda kaçak oluyor. Topu almak için koştuğu zaman korkuluklara tutunuyor ve orada elektrik akımına kapılıyor. Bildiğimiz kadarıyla olay böyle gerçekleşti" dedi.