Sevilay Yılman'dan eski köşe arkadaşlarına tepki

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, hükûmete yakın Sabah Gazetesinde çalıştığı dönemde Ahmet Davutoğlu’nu başbakanlığa taşıyan kalemlerin şimdi acımasızca eleştirdiğini söyledi.

Sevilay Yılman'dan eski köşe arkadaşlarına tepki

MedyaRadar'ın haberine göre Yılman, o dönem Erdoğan’ın başbakanlık için Binali Yıldırım’ı düşündüğünü iddia etti.

Yılman, Davutoğlu’na karşı artık aleni bir kampanya yürütüldüğünü söyledi. Yılman,Kaldı ki zaten benim bu yazıyı yazmaktaki esas gayem bugün kalemlerini hançer gibi kullanıp Davutoğlu’na acımasızca saplayanların şu an değil, onu başbakanlığa taşıyan süreçte ne yaptıkları, ne dedikleridir... Belki inanılması güç ama Davutoğlu’nun başbakan olmasında en büyük pay sahibi olanlar bugün onu acımasızca eleştiren isimleri lazım olmayan bu kalemlerdir dedi.

Yılman yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanlığı’na geçiş yapacak Erdoğan’ın dünya yansa da siyaset dili dahil AK Parti’nin politikalarında hakimiyetini tek başına devam ettireceğini ve yerine her kim gelirse gelsin kendi iradesi dışında yapılacak değişimlere asla müsaade etmeyeceğini biliyordum.

Yani bugün kalemlerini hançer niyetiyle Ahmet Davutoğlu’na karşı kullananların lobisi sayesinde sonunda Erdoğan tercihini Davutoğlu’ndan yana yapmak zorunda kaldı ve koltuğunu ona devretti.

Devretti ama süreç tıpkı benim dediğim gibi seyretti ve hem Davutoğlu hem de onun o koltuğa oturtulması için canhıraş mücadele verenler; “Bir ipte iki cambaz oynamaz!” deyiminin ne kadar hakikatli bir deyim olduğunu nihayetinde gördüler”