Şeyla Halis: "Dram rolleri geliyor"

Tiyatrodan sinemaya, diziden reklam filmine pek çok farklı projede rol alan Şeyla Halis, bir yılda 40 kilo verdi. Ameliyat olmadan kilolarından kurtulan oyuncu, yeni dizi için hazırlıklara başladı bile...

Şeyla Halis: "Dram rolleri geliyor"
Hayırlı olsun, yeni dizinizden biraz bahseder misiniz?

Öncelikle teşekkür ederim. Yeni dizimiz kadın cezaevindeki mahkumların hikâyelerini anlatmaktadır. Şimdiki zamanla başlayıp yavaş yavaş tüm karakterlerin geçmişlerine ve onları buraya getiren hayat öykülerine değinen, tamamen günümüz kadınlarının sorunlarını irdeleyen bir dizi film. Şimdiden çalışmalara başladık.

SEVDİĞİM İŞİ YAPIYORUM

Daha önce kilolu bir oyuncuyken şimdi oldukça fit bir görüntünüz var. Oyunculukta bunun etkilerini nasıl yaşıyorsunuz?


Fit diyerek beni bir hayli şımartmış olursunuz. Ben sadece fazla fazla kilolarımın bir kısmını yolladım. Bu da bana sahne üstünde çok ciddi bir kondüsyon olarak geri döndü.

Kariyerinizde ulaşmak istediğiniz nokta neresi?

Tam da burası... İzleyiciler tarafından sevilen, beğenilen, yapımcı ve yönetmenler tarafından talep edilen ve güvenle rol teslim edilen bir oyuncu olmaktı.

HAK ETTİĞİM NOKTADAYIM

Oyunculukta hak ettiğiniz noktada mısınız?


Bugüne kadar oynadığım tüm rollerde elimden gelenin en iyisini yapmaya özen gösterdim ama sanırsam bu sorunun cevabını izleyiciler verecektir. Yine de bugüne kadar bana gelen yorumlar hep olumlu oldu ve beni ailelerinden biri gibi gördüklerini hissettirdiler.

Kilo verme sürecinden bahsedecek olursak, nasıl bir dönemden geçtiniz?

Valla ne yalan söyleyeyim hiç zorlanmadım. O dönemde kafayı değiştirip tüm yemek ve uyku düzenimi tam tersine çevirdim. Yemek alışkanlıklarımı ve yemek seçimlerimi değiştirdim. Yavaş yavaş gitti 40 kilo. O verdiğim 40’ın 10’nunu aldıktan sonra kendimi biraz yaramazlık yapmış çocuk gibi hissediyorum (gülüyor).

DRAM ROLLERİ GELİYOR

Size gelen rollerde ne değişti?


Daha önce ‘Vücut’ filminde dram rolü oynayıp ödül almama rağmen uzun zaman sonra nihayet dizilerde de sadece komedi değil, dram rolleri de gelmeye başladı. 
Konular Röportaj