Sezen Aksu Nihat Doğan'ın kulaklarını çınlattı!..

Konser alanını dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşatan Sezen Aksu, sık sık seyirciyle sohbet ederek keyif dolu anlar yaşattı.

Sezen Aksu Nihat Doğan'ın kulaklarını çınlattı!..

Türk Müziği'nin sevilen sesi Sezen Aksu, önceki akşam ikinci kez Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda sevenleriyle buluştu. Konserine başlamadan önce seyirciyle kısa bir sohbet gerçekleştiren Aksu, “Gündem manyağı olduk. Konsere iyi hazırlanayım diye birkaç gündür gazetelere, haberlere bakmıyorum. Burada eğlenin, salın, koyuverin size iyi geleyim diye. Zaten yeteri kadar şeyle boğuşuyorsunuz” diyerek konserin iyi geçeceğinin sinyalini ilk dakikalardan verdi.

Konser sırasında Gezi Parkı olaylarında atılan “Her yer Taksim Her yer Direniş” sloganından yola çıkan bir Sezen Aksu hayranı, “Her yer Sezen Her yer Direniş” diye bağırınca minik serçe hayranının sesine kayıtsız kalmadı.

Aksu, bunun üzerine “Ne kadar özel bir ülke burası. Ne acayip toprakların, ne kadim kültürlerin üzerinde olduğumuz. Bir aydınlanma vakti de geldi. Herkes her şeyi daha çok fark ediyor. Çok güzel şeyler olacak ülkemizde bütün kalbimle buna inanıyorum. Eğrisini, doğrusunu her şeyi anlamak üzerine ne olursa olsun. Ne kadar karşınızda olursa olsun, anlamak üzerine inşa ettiğimiz zaman ve kanaatimizi, fikrimizi olgunlaştırmadan sert ve acı sözlere müracaat etmediğimiz sürece ki bunun örneklerini ilk iki gün gördük” şeklinde konuşarak Gezi Parkı olaylarına kısaca değindi.

Konserin ikinci bölümünde yeşil yırtmaçlı bir elbiseyle sahneye gelen Sezen Aksu, konserine “Hakim Bey” şarkısıyla devam etti.

Aksu konserinin son sürpriz konuğu Emel Müftüoğlu oldu.  Müftüoğlu ile stand-up gösterilerini aratmayan eğlenceli bir sahne şovuna imza atan Sezen Aksu, türkücü Nihat Doğan üzerinden Gezi Parkı olaylarına esprili bir göndermede bulundu.

Müftüoğlu'nun Nihat Doğan taklidi yapmasını isteyen Aksu, “Nihat Doğan'daki akıl hiçbirimiz de yok. Kaç sene öncesinden olayları nasıl görüyor. Son zamanlarda yapılan şarkıların enşahanesi, gündem göndermesi” dedikten sonra Emel Müftüoğlu, Gezi Parkı olaylarında polisin sıktığı biber gazından yola çıkarak Doğan'ın söylediği “Oy bahçenize ben giremedim yavrum biberden oy oy biberden oy” türküsünü komik bir dille seslendirdi.

Kahkaha dolu anların yaşandığı bu dakikalarda konser alanından alkış sesleri yükseldi. Yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalan Sezen Aksu'yu dinlemeye gelenler arasında oyuncu  Meltem Cumbul, Haldun Dormen, Ziynet Sali ve müzik yapımcısı Samsun Demir vardı.

SERKAN ÖZTÜRK / MİLLİYET İNTERNET SİTESİ