SILA: ’’SEVİŞMEDEN UYURUM AMA ANLAŞMADAN ÖLMEM’’

Şarkıcı Sıla, 2009 yılına “Sevişmeden Uyumayalım” şarkısıyla damga vurdu. Parça, çıkış haftasında müzik listelerinin zirvesine oturdu, dijital platformda en çok satanlar arasına girdi.

SILA: ’’SEVİŞMEDEN UYURUM AMA ANLAŞMADAN ÖLMEM’’

Geçtiğimiz haftalarda Yunan klarnetçi Vassilis Saleas, radyoda şarkıyı dinledi ve kardeşi Sarandis Saleas’ın bu parçayı seslendirmesini istedi. Sıla ile anlaşmaya vardı. Şarkı “Ise” adıyla bu sefer Yunanistan’ı sallamaya başladı. Şimdi yeni klibi Yara Bende’deki seksi imajıyla Sıla yine konuşuluyor. Başarısı için de, “Bir ok attım hedefi buldu” diyor.

Sıla, küçük yaşlardan beri tuttuğunu koparan, kendi adına kararlar alan bir kız oldu. Daha  11 yaşında ailesinin yanından ayrılıp okumak için İzmir’e, anneannesinin yanına yerleşti. İlk şarkısı olan Kırık Anılar’ı lise yıllarında yazdı. 1998’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazanınca İstanbul macerası da başladı. Bir sene sonra okuldan ayrıldı, soluğu İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü’nde aldı.       
        
Kariyerinin dönüm noktalarından biri, eski arkadaşı müzisyen Cem Öcal ile karşılaşması oldu. Sıla, kendine bir iş aradığını söyledi; tesadüfe bakın ki, Kenan Doğulu vokal arıyordu...        

Bu birliktelik 7 sene sürdü. Sesini geniş kitlelere ilk kez, “Sıla” dizisinin şarkısı “Töre” ile duyurdu. Şarkıyı Sezen Aksu ile birlikte yapmışlardı. Fakat o kendi yazdığı şarkıları söylemek istiyordu. Sabırla bekledi. Ve 2007’de Doğulu kardeşlerin desteğiyle kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkardı.

Hareketli çıkış şarkısı “...Dan Sonra”, sözleri ve Kenan Doğulu’nun vokal yaptığı rap bölümüyle dikkat çekti. Altın Kelebek, Powertürk ve Kral TV’den “En iyi çıkış yapan sanatçı” ödüllerini kaptı. Sıla asıl çıkışını, 2009’da çıkardığı “İmza” albümüyle yaşadı.

Evliliğe inanmıyorum

1.73 boyundayım erkek arkadaşım da benden kısa olmamalı. Çünkü hem o, hem ben kendimizi kötü hissederiz. Evlilik planları yapmıyorum. Bana uzak. Evliliği biraz ilkel buluyorum.

YOLCULARA DEĞİL HANCILARA İNANIYORUM

Müzik kariyerindeki dönüm noktalarından biri, albümdeki şarkılara beste ve düzenleme yapan Efe Bahadır ile tanışması oldu. Sıla, ilk kez öğrenci işlerinin kapısında karşılaştıklarını söylüyor: “Sohbete başladık, akşam evde içiyorduk. O günden beri de içiyoruz. Uzun zamandır artık dosttan öte, kardeş gibiyiz. Aynı apartmanda altlı üstlü oturuyoruz. Birbirimizin ilişkileri hakkında yorum yapıp fikirlerine değer veriyoruz. Karşı cinsin açıklarını ve kaçaklarını bu sayede artık daha rahat keşfediyoruz. Efe’yle hayatımıza girecek yolculara değil hancılara inanıyoruz.”

SEKSLE SAĞLANACAK BAŞARIYA İHTİYACIM YOK

*  Sizce ikinci albümünüzün ilgi görmesinde seksi kadın imajınızın etkisi var mı?

- İlk albümde fiziğim yerine, müziğim ve sesim dikkat çeksin istedim. İkinci albümde artık bunu da ortaya koyabiliriz diye düşündük. Ama ortada seksi bir kadın durumu yok.

*  Ama böyle yazıldı, çizildi...

- Ben hep böyleydim. Bundan 5 sene önce de dekolte giysiler giyerdim. Sanırım içimde va rolan avangard güç ön plana çıkınca, insanlara farklı geldi.

*  Tabii bir de “Sevişmeden uyumayalım” sözü var...

- Şarkıyı dinlemeden, sadece ismine bakanlar ‘Aaa! Bu kadın ne diyor?’ diye tepki gösterdi. Aslında o şarkının teması anlaşmadan ölmeyelim. Ben dikkat çekici olması için şarkıya Sevişmeden Uyumayalım ismini verdim.

*  O zaman seks satar mantığıyla mı hareket ettiniz?

- Yok. O kadar değil. İyi bir kalemim olmasa o yola sapabilirdim. Ama benim oradan sağlanacak bir başarıya ihtiyacım yok.

*  Neler size şarkı sözü yazdırıyor?

- Mesela yaptığınız bir el hareketi, bir bakışınız bile bana şarkı yazdırabilir. Öyle mumları yakıp odaları tütsüleyerek yazmam.

*  Şarkılarınızda yaşadıklarınızı mı anlatıyorsunuz?

- Yaşadıklarımı ve yaşayacaklarımı. Sözlerimde cinsellik olsun diye de bir derdim yok. Zaten cinsellik çok gözümde büyüttüğüm bir şey değil.

*  Peki o sözleri üzerine alınan erkekler var mı?

- Kesin vardır. Ama şimdiye kadar “Bu şarkı bana mı?” diye aramaya cesaret edemediler.

*  Şarkıda söylediğiniz gibi sevişmeden uyumaz mısınız?

- Olur mu canım öyle şey (gülüyor). Mümkün değil. Ama şarkının teması anlaşmadan ölmeyelim. Ve kimseyle anlaşmadan ölmem.

Hürriyet