Şilan Makal: "Eleştiriye ihtiyacım var!"

‘Yeni Gelin’ dizisinde Dilan karakterini canlandıran Şilan Makal, “Eleştiri motivasyon kaynağım. Kötü eleştiri gelse de asla demoralize etmez aksine çok çalışırım” diyor.

Şilan Makal: "Eleştiriye ihtiyacım var!"
Şilan Makal'ın Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

Tarih öğretmenliğinden oyunculuğa geçişiniz nasıl oldu?


Küçüklüğümden bu yana çok fazla meslek hayal ettim. Önce mimarlık fakültesi düşünmüştüm. Lisede coğrafya, edebiyat ve tarihe ilgi duydum. Babam da sıkı bir hukukçu olmamı istemişti. Ama ben tarih bölümünü severek okudum. Bu yüzden dört senelik fakülteyi üç senede bitirdim. Sonra yüksek lisansa başladım. Çünkü akademik kariyer planlıyordum. O süreçte menajerimle tanıştım, yüksek lisansa giderken oyunculuk eğitimlerine başladım derken kendimi ‘Yeni Gelin’de buldum.

Oyunculuktan umduğunu buldunuz mu?

Oyunculuğa küçük yaştan ilgim vardı ama hiç yapabileceğimi düşünmemiştim ve herhangi bir adım atmamıştım. Sanırım biraz garantici yapıya sahibim. Üniversiteyi bitirince rahatlıkla ilgilenmeye başladım. İyi ki denedim ve şu an çok mutluyum.

İlk projeniz ‘Yeni Gelin’ size ne kattı?

Dilan benim gözbebeğim. ‘Yeni Gelin’de, oyuncu büyüklerim ve arkadaşlarım, yönetmenim ve tüm ekip benim için çok değerliler. Dilan’la çıktım bu yola. Dilan dizinin en başlarında kötü bir karakterdi. Senaryo gereği evrilerek çok iyi yürekli bir karaktere dönüştü. Karakterin dışına çok fazla çıkmadan, yumuşak tatlı bir geçiş yapmak için çalıştım. Bu yüzden bu süreç benim için çok eğitici oldu.

DAHA YOLUN BAŞINDAYIM

Oyunculuğunuzu beğeniyor musunuz?


Ben kendini çok eleştiren biriyim. Tuhaf gelecek belki ama hayatımda her zaman eleştiriye ihtiyacım oldu ve doğru yerleri yakalayıp yakalamadığımdan emin olamayınca, fikirlerine güvendiğim dostlarıma danışıyorum. Sanırım yapım gereği ‘Hiç burada çok iyi oynamışım’ diyemeyeceğim.

Eleştirilere kızar mısınız?

İzleyicinin yorumu benim için çok önemli. Çok şükür, çok güzel yorumlar geliyor. Bu da motivasyon kaynağım. Fakat kötü eleştiri gelse de asla demoralize etmez beni, tam tersi çalışmaktan, üzerine gitmekten zevk alıyorum. Hemen eksiğimin üzerine yoğunlaşırım.

Kendinizi hangi karakteri canlandırırken mutlu hissedersiniz? Kesinlikle oynamam dediğiniz bir karakter var mı?

Kesinlikle oynamam dediğim bir karakter yok. Ama oynamak istediğim şu an çok fazla karakter var. Ne zaman bir film ve bir dizi izlesem ‘Ah keşke böyle bir karakter canlandırsam’ dediğim çok rol oluyor. Daha yolun çok başındayım. Bu iştahım belki bu yüzden.

BÜYÜK BİR SORUMLULUK

Geniş bir hayran kitlen var. Onlara rol model olmak ister misiniz?


Bu benim omuzlarımda gerçekten hissettiğim ciddi bir sorumluluk. Bizi örnek alan her yaştan insan mevcut… Kötü örnek olabilecek her türlü şeyden kaçınıyorum. Bunu sadece sosyal medyada değil, günlük yaşantımda da uyguluyorum.

AŞK HAYATIM YOK

Aşk hayatıyla hiç gündeme gelmiyorsun. Gerçekten yok mu? Yoksa saklamayı mı tercih edersin?


Gerçekten uzun zamandır aşk hayatım yok. Olduğunda ilişkime güvenip emin olursam saklamam.
Konular Röportaj