Simge Sağın mahkemelik oldu

Simge Sağın farkındalık projesi için ortak çalıştığı ilaç firmasıyla davalık oldu. Simge Sağın, ses ve görüntüsünün izinsiz şekilde kullanılması sebebiyle şikayetçi oldu.

Simge Sağın mahkemelik oldu

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre ünlü şarkıcı Simge Sağın, 'Migreni Bana Sor' isimli farkındalık projesi için bir ilaç firması ile işbirliği yapmıştı. Ünlü şarkıcı proje kapsamında "Bir de Bana Sor" isimli şarkıyı, sözlerin kampanyaya uygun olarak değiştirilmiş hali ile okudu. Sağın, 31 Ekim 2019 tarihinde Migren Hastalığı Farkındalık Projesi Sanatçı Hizmet Sözleşmesi imzaladı. İmzalanan sözleşmede Simge Sağın, eser üzerindeki mali ve manevi haklarını kullanma yetkisini Aralık 2019'dan bir yıl süreyle ilaç firmasına devredilmek üzere ajansa devretti.

İlaç firması ve ajans, lisans süresi dolduktan tam 9 ay sonra Simge Sağın'dan izin almadan çalışmayı, projeye ait tüm sosyal medya hesaplarında ve sitelerinde Eylül 2021 tarihine kadar yayınladı. Ünlü şarkıcı ajansı uyardı ancak bir yanıt alamadı, ilaç firması ise olumsuz dönüş yaptı.

Simge Sağın avukatı Eda Salman aracılığıyla Fikir ve Sanat Eserleri kapsamındaki mali ve manevi haklarını ihlal edildiğini belirterek firmaya dava açtı.

Simge Sağın'ın izni olmaksızın ses ve görüntüsünün kullanılması sebebi ile profesyonel hayatındaki işleyişinin bozulduğu bilgisi dilekçede yer aldı Ajans ve firmanın 20 bin TL'lik manevi tazminat ödemesi talep edildi.

Maddi tazminat bedelinin ise 2 buçuk milyon TL'yi bulacağı öne sürüldü.