Sınav günü yaklaştı, akneler arttı!

Sınav tarihlerinin yaklaştığı ve yoğun bir çalışma temposu içine girdikleri bu günlerde öğrenciler, ciltlerinde de çeşitli sorunlar ile karşılaşmaktalar...

Sınav günü yaklaştı, akneler arttı!
Akşam'ın haberine göre gençlerin günümüzde iki önemli sorunu bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi; özellikle bu yaklaşan günlerde karşı karşıya kalınan sınavlar ve bu sınavların getirdiği kimi zamanda karşı konulamaz yoğun stres iken bir diğeri ise; özellikle gençlik döneminin en sık görülen cilt sorunu olan sivilceler ya da diğer adı ile aknelerdir.

Sınav tarihlerinin yaklaştığı ve yoğun bir çalışma temposu içine girdikleri bu günlerde öğrenciler, ciltlerinde de çeşitli sorunlar ile karşılaşmaktadırlar. Bu sorunların başında, çoğu zaman kolaylıkla da, tedavi ile geçmeyen, akne gelmektedir. Dünyada yapılan araştırmalar özellikle gençlik döneminde strese bağlı olarak akne oluşumunun arttığı ve bunun da ötesinde var olan akne lezyonlarının stres ile birlikte daha ciddi bir hal aldığını göstermektedir. Dünyada akne ile ilgili yapılan araştırmalar göstermiştir ki; yoğun strese maruz kalınmasından yaklaşık iki gün sonra akne lezyonlarında şiddetlenme ortaya çıkmakta ya da akne sorunu bulunmayan ciltlerde akneler ortaya çıkmaktadır.

Genellikle yağlı ciltlerin sorunu olduğu farz edilen akne, kimi zaman kuru ya da çoğunlukla karma ciltlerde de görülmektedir. Yoğun stres akneye yol açabildiği gibi aknelerde gençlerde yoğun bir psikolojik strese, özgüven kaybına, toplumdan uzaklaşmaya ve içe kapanmaya neden olmaktadır. Kimi zaman bu durum ciddi depresyonun ortaya çıkmasına da yol açtığı saptanmıştır. Ne yazık ki günümüzde akne tedavisinde kullanılan ilaçlar, akneyi geçirmede çok da başarılı olamamaktadır. Bunun yanı sıra akne tedavisinde kullanılan benzoil peroksit, adapalen gibi ilaçlar ciltte yaygın kızarıklığa, hassasiyete, güneş duyarlılığına ve kimi zaman da ciddi ölçülerde ciltte tahrişe yol açmaktadır. Bu yüzden çoğu genç, bu tedavileri bırakmakta ya da uygulama sıklığını azaltmaktadır. Bu durum aknenin şiddetlenmesine, aknenin şiddetlenmesi stresin artmasına, stresin artması da aknenin daha da şiddetlenmesine yol açarak bu kısır döngü özellikle sınav stresi yaşayan gençlerde çok daha dramatik bir boyut almaktadır. Bu yüzden gençlere önerilecek akne terapisinde gencin cilt güzelliğini bozmayacak, cildi kurutmayacak, kızarıklığını alacak ve akne ile savaşacak ve tüm bunlardan da önemlisi spesifik olarak akne için üretilmiş jel kremler tercih edilmelidir.

STRESLE BAŞ ETMEYİ ÖĞRENİN

Stresli dönemlerde tüketimi artan sigara da cildi bozan ve akneye yol açan kötü alışkanlıklardan biridir. Yasak olmasına rağmen illegal olarak kullanılan esrar da ciltte akne sorununa yol açan ve var olan akneleri alevlendiren bir diğer zararlı alışkanlıktır. Bu yüzden stresli dönemlerde bu tür vücuda ve özellikle cilde zarar veren tiryakiliklerden uzak durulmalıdır. Unutulmamalıdır ki sigara cildi 10 yıl daha yaşlı göstermektedir. Dünyada yaşın ilerlemesi ile birlikte ortaya çıkan kırışıklıklara karşıda akne giderici jel krem ve krem formları sıklıkla kullanılmaktadır. Çünkü cildin yapılanma kusurlarını gideren gerek akneye gerekse de güneşe bağlı cilt lekelerini gideren, cilde ışıltı ve güzel bir görünüm katan niasinamid anti aging (yaşlanma karşıtı) tedavilerinin de gözde bileşiği haline gelmiştir. Bu yüzden pek çok kadın, fiyatı 100–200 dolar olan anti aging kremler yerine içinde yüksek konsantrasyonda niasinamid bulunduran akne giderici kremleri gençleşmek için kullanmaktadır. Böylece hem ciltleri hem de cepleri iyileşmektedir. Günümüzde stresten kaçınmak çok da mümkün olmadığı için stres ile baş etme yollarını öğrenmek ve stresin ciltlerimizde oluşturduğu sorunları gidermenin yollarını bulmak ve bunları gençlere öğretmek son derece önemlidir. Bu öneride niasinamid (Vitamin B3) en güvenli doğal bileşik olarak karşımızda bulunmaktadır.

AKNE GİDERİCİ JEL KREMLER

Günümüzde akneye karşı çok etkili olduğu saptanmış olan ve bunun yanı sıra ciltteki kızarıklıkları, kurumayı, iltihaplı akneleri ve cildin yağ dengesini düzelten Vitamin B3, bu akne giderici jel krem formlarında tüm dünyada bulunmaktadır. Vitamin B3 diğer adı ile “Niasinamid”, hem ülkemizde yapılan klinik çalışmalarda hem de dünyada yapılan klinik çalışmalarda akneye karşı son derece etkili ve güvenli olduğu saptanmış doğal bir maddedir. Bu yüzden “Aknede Niasinamid” olarak da dünya tıbbında ifade edilmektedir. Aknede niasinamidin kullanılması ile birlikte gençlerde aknenin giderilmesinde çok daha iyi ve etkili sonuçlar alınmaktadır. Yoğun akneleri bulunan gençlerde tek başına niasinamid jel kremlerinin kullanılabileceği gibi, akne tedavisinde kullanılan ve cildi tahriş eden tedavi edici ilaçlar ile birlikte de bu ilaçların hem etkinliğini arttırmak hem de cildi bozucu istenilmeyen etkilerini sınırlandırmak ve engellemek amacı ile bu ilaçlar ile birlikte de günümüzde bir arada kullanılmaktadır. Bu yüzden gençlerin yoğun strese maruz kaldığı bu dönemlerde akne ile baş etmeyi sağlayabilmek amacı ile niasinamid (Vitamin B3) içeren akne karşıtı jel kremler, sorunlu gençlerin imdadına yetişmektedir.
Konular Kadın / Bakım