SIR CİNAYET ÇÖZÜLDÜ!

Uşakta 8 ay önce işlenen faili meçhul cinayet aydınlatıldı. Başı taşla ezilerek öldürülen kimliği belirsiz kadının 21 yaşındaki Elif Şen olduğu belirlendi...

SIR CİNAYET ÇÖZÜLDÜ!

Bolu'da oturan ailesinin robot resminden teşhis ettiği Şen'i, Uşak'ta bir dönem gazetecilik yapan sevgilisi 26 yaşındaki Serkan Gürer'in evlilik teklifini reddettiği için öldürdüğü saptandı. Kuşadası'nda yakalanan ve cinayeti itiraf eden Gürer tutuklandı.

Uşak, geçen nisan ayında işlenen iki faili meçhul kadın cinayetiyle sarsıldı. 10 Nisan'da Uşak merkeze bağlı Akse Köyü yakınlarındaki çamlıkta başı taşla ezilmiş 20- 25 yaşlarında bir kadına ait ceset bulundu. Başı dışarıda kalacak şekilde toprağa gömülen cesedin kimliği tespit edilemedi. Jandarma, çizilen robot resimle cesedin kimliğini araştırırken, bir hafta sonra da Ulubey İlçesi'ne bağlı Dutluca Köyü'nün Dokuz Sele Deresi Mevkii'nde çürümüş bir kadın cesedi daha bulundu. İki olay arasındaki bağlantı araştırılırken, son bulunan cesedin Nurcan Yıldırım'a ait olduğu tespit edildi. Katil zanlısı olarak gözaltına alınan M.Ö. tutuklandı. Cinayetler arasında bağlantı olmadığı belirlendi.

Bu kez kimliği tespit edilemeyen ilk kadın cinayetine yoğunlaşan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, genç kadının çizilen robot resminden faydalandı. Türkiye genelinde yürütülen 8 aylık çalışmalardan bir sonuç elde edilemedi. Ancak, ismi açıklanmayan vatandaşın, robot resimdeki kişiyi Uşak'taki bir şirkette sekreter olarak çalışan Elif Şen'e benzetmesi araştırmaları derinleştirdi. Jandarma, çizilen robot resmi Şen'in Bolu'da oturan ailesine gösterip teşhis ettirince cinayetteki sır perdesi aralandı.

Genç kadının, üç yıldır Uşak'ta yerel bir gazetede muhabirlik yapan Serkan Gürer ile yaşadığı öğrenildi. Gürer'in, olayların ardından apar topar Aydın'ın Kuşadası'na yerleştiği belirlendi. Telefonları dinlemeye alınan Gürer, birine işlediği cinayetten bahsedince 15 Aralık'ta Kuşadası'nda gözaltına alındı. Uşak'a getirilen sevgili, sorgusunda işlediği cinayeti itiraf etti. Elif Şen ile Bolu'da tanıştıklarını, bir süre sonra Uşak'a gelip yerleştiklerini ancak evlilik teklifini reddedince sinirlendiğini ve ormana götürüp öldürdüğünü anlatan Gürer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yavuz Kuşdemir