SIR ÖLÜM...

Kurduğu saadet zinciri benzeri oluşumla 65 milyar doları batıran asrın dolandırıcısı Madoff"un 20 yıllık arkadaşı ve ortağı evinin havuzunda ölü bulundu.

SIR ÖLÜM...

Hakkında dava açılan Jeffry Picower"ın Madoff"un zincirinden en çok kâr eden isim olduğu belirtiliyordu..

ABD"DE 67 milyar doları batırarak 150 yıl hapse mahkum olan Bernard Madoff"un yakın arkadaşı, evinde şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Palm Beach Florida"da bulunan evindeki yüzme havuzunda ölü bulunan ünlü yatırımcı ve hayırsever işadamı Jeffry Picower"in Madoff"un saadet zinciri benzeri organizasyonunda 7 milyar dolar para kazandığı iddia ediliyordu. Polis, havuzdan çıkartıldığında kalbi durmuş olan 67 yaşındaki Picower"in ölümünün şüpheli olduğunu belirterek otopsi yapılmasına karar verdi.

5 milyar $ çekti

Picower"in sahibi olduğu Picower Palm Beach Fonu, Madoff"a kaptırılan paralar yüzünden iflas bayrağını çekerken, 2007 yılında şirketin borçları 955 milyon dolara ulaşmıştı. Ancak geçen yıl hakkında açılan bir davaya göre Picower zaten servetinin neredeyse tamamını Madoff sayesinde Ponzi sisteminden elde etti. Amerikan finans çevrelerinin iddiasına göre Picower, Madoff"un dolandırıcılığı ortaya çıkmadan önce fondan 5 milyar dolar gibi yüklü bir para çekti. Ayrıca ünlü işadamının 10 yıl önceki hesaplarında yüzde 950"lere varan anormal artışlar da Madoff"un titan oluşumundan yeteri kadar faydalandığını açıkça ortaya koyuyor. Ancak Picower, tüm yargılanma sürecinde Madoff"un dolandırıcılıkları hakkında hiç bir bilgisi olmadığını savunuyordu.