Siren sesinden rahatsız olduğu ambulansın önünü kesti!

Muğla’da siren sesinden rahatsız olduğu ambulansın önünü kesip içinde hasta olup olmadığına bakan trafik magandası, kazada ağır yaralanan vatandaşın hastaneye götürülmesine engel oldu.

Siren sesinden rahatsız olduğu ambulansın önünü kesti!

Yeni Asır Gazetesi'nden Volkan Yıldız'ın haberine göre Muğla'da bir trafik magandası, trafikte seyir halindeki bir ambulansın siren sesinden rahatsız oldu, içinde ağır yaralı hasta bulunan ambulansın önünü kesip hasta olup olmadığını kontrol etti. Muğla'nın Bodrum ilçesindeki 112 Kumbahçe İstasyonu'nda görevli personel Neslihan A, Şafak A. ve ambulans şoförü Mehmet D, trafik kazasında ağır yaralanan Hilmi Kuş isimli vatandaşı Bodrum Devlet Hastanesi'nden Muğla'daki bir hastaneye sevk etmek amacıyla yola çıktı. Yaralıyı sağlığına kavuşturmak için zamanla yarışan sağlık ekibi, trafikte 48 PV 132 plakalı otomobilin sürücüsü Metin Dinç tarafından taciz edildi. İddiaya göre; bir süre siren çalan ambulansı takip eden trafik magandası, Bayır Mahallesi'ne geldiğinde ambulansın önünü kesti.

PERSONELİ TEHDİT ETTİ

Sağlık personelini yöneticilere şikayet etmekle ve başka ile sürdürmekle tehdit eden ve ambulansın sirenlerinin gereksiz yere çalındığını belirten maganda, daha sonra ambulansta hasta olup olmadığını kontrol etmek istedi. Ambulanstaki yaralıyı gören şüpheli, aracına binerek yoluna devam etti. Plakası güvenlik güçlerine bildirilen otomobilin sürücüsü, polis ekiplerince kısa sürede yakalandı. Sağlık çalışanları trafik magandasından şikayetçi oldu.