Şok! Netflix'e film çekeceğim deyip kaçtı!

Netflix’e film çekmek için yabancı yatırımcılardan 14 milyon dolar aldıktan sonra kayıplara karıştı. Adam, dolandırıcılık, para aklama ve kimlik hırsızlığıyla suçlanıyor.

Şok! Netflix'e film çekeceğim deyip kaçtı!

ABD'de Güney Kaliforniyalı bir adam, Netflix’e film çekmek için yabancı yatırımcılardan 14 milyon dolar aldıktan sonra kayıplara karıştı. Adam, dolandırıcılık, para aklama ve kimlik hırsızlığıyla suçlanıyor.

41 yaşındaki Adam Joiner, sahte belgelere imzalar atarak Güney Kore ve Çin menşeli firmaları ‘Legends’ isimli sahte bir filme yatırım yapma konusunda dolandırdı.

Tekno Safari’de yer alan habere göre davacılar, Dark Planet Pictures LLC isimli bir şirketi yöneten Joiner’ın Güney Koreli yatırım fonundan bir yönetmenle görüştüğünü belirtti. Filmin senaryosunu götürdükten sonra 8 milyon dolarlık bir yatırım isteyen Joiner, 2016 Nisan’da yatırımın 4 milyon dolarlık kısmını aldı. Joiner, Netflix yetkililerinden birinin sahte imzasını taşıyan bir belgeyi yönetmene gönderdi.

ÇİNLİ ŞİRKETTEN 6 MİLYON DOLAR ALDI

FBI, ismi bilinmeyen bu yetkiliyle iletişime geçtiğinde yetkili kişi ‘Legends’ isimli bir filmi duymadığını ve Joiner isimli birini tanımadığını belirtti. Bu sırada Joiner, benzer bir yöntemi kullanarak Çinli bir yatırım şirketinden 6 milyon dolarlık bir destek de aldı.

2016 yılının sonlarında davacılar, Joiner’ın yatırımcılarına Netflix ile dağıtım anlaşmasını imzaladığını ve Amblin Partners ile yeni bir anlaşma sağladığını söyledi. Bu anlaşma aynı zamanda sahte de olsa, davacılar, Güney Koreli yatırımcıları kalan 4 milyon doları 2017 yılının başlarında Dark Planet Pictures’a bağlamaya ikna ettiğini söyledi.

SAHİL EVİ ALMAYA GİTTİ

Suç duyurusuna göre Joiner, Hollywood yönetmeni Don Murphy’yle filmin yapımcılığını üstlenmesi ve dağıtımını sağlaması konusunda anlaştı ancak filmin başka hiçbir noktası güvence altına alınmadı. Davacılar, Joiner’ın Murphy’nin ismini kullanarak yatırımcıları ikna ettiğini belirtti.

FBI, yatırımcıların parasının 5 milyon dolarlık bir kısmının Joiner’ın Manhattan’da bulunan sahil evini almaya gittiğini belirtirken 4,3 milyon dolarlık bir kısmının da başka bir banka hesabında bulunduğunu belirtti. Joiner’a yöneltilen suçlamaların tamamının kanıtlanması durumunda Joiner’ın 32 yıl hapis cezası alması bekleniyor.