Sosyete cenneti cehenneme döndü

Dünya jet sosyetesinin tatil cennetleri arasında ilk sıralarda yer alan Meksika’nın Acapulco bölgesi, uyuşturucu mafyasının acımasız savaşıyla cehenneme döndü.

Sosyete cenneti cehenneme döndü

Meksika’nın dünyaca ünlü tatil cenneti Acapulco, önceki gün uyuşturucu kartellerinin kanlı hesaplaşmasına sahne oldu. Bir gecede 15’i başı kesilerek 27 erkek öldürüldü, cesetler sokağa atıldı. Kentin kenar mahallelerinde bir alışveriş merkezinin önüne bırakılan başsız cesetler, dünya jet sosyetesinin uğrak yerlerinden Acapulco’da infiale neden oldu. Cesetlerin üzerinde ‘El Çapo halkı’ yazılı notlar bulundu. “El Çapo” lakaplı Joaquin Guzman’ın liderliğindeki Sinoloa uyuşturucu çetesi, bu notlarla katliamı üstlenmiş oldu.

Karteller arası savaş

Polis, Meksika’nın en çok aranan kartel lideri Guzman’ın, Acapulco kenti ve ABD’ye gönderilen uyuşturucu trafiğini elinde tutan Beltran Levya ve Güney Pasifik kartellerine savaş açtığını, karteller arasındaki kanlı mücadelenin ülkenin en büyük turizm merkezini vurduğunu açıkladı. Polis ayrıca, bu 27 kişinin, korkunç şekilde öldürülmeden önce işkenceden geçirildiğini de belirledi.

İkisi polis 8 ceset daha

Meksika’da 2006’dan bu yana devam eden hükümetle uyuşturucu kartelleri ve kartellerin kendi arasındaki savaşta, ‘kafa kesme’ yöntemi yaygın şekilde kullanılıyor. Ancak Acapulco’daki katliamın benzeri, uzun yıllardır görülmemişti.

Önceki gün ayrıca iki polis öldürüldü, elleri ve ayakları bağlanmış şekilde bir taksiye konulan altı ceset daha bulundu. Polis sözcülerinden Fernando Monreal Leyva, “Federal polis ve yerel polisle Acapulco’daki güvenliği artırmak için koordine halindeyiz” dedi. Uyuşturucu çetelerinin savaşı yüzünden Acapulco bölgesinde turizm ciddi ölçüde darbe yedi. Turizm şirketleri turistleri şehrin güvenli olduğu konusunda ikna edemiyor.

15 kafa kesip sokağa attılar

Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon’ın 2006 yılında uyuşturucu kartellerine savaş açmasının ardından başlayan çatışmalarda 30 bin 196 kişi öldü. Polis gücüyle kartellere yetersiz kalan hükümet savaşta orduyu kullanıyor. Bir çok uyuşturucu kartelinin liderleri yakalansa da çeteler arasındaki çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Meksika’da dün bir küçük kasabanın belediye başkanı da işkenceyle öldürülüp, cesedi sokağa terkedildi. Uyuşturucu çeteleri, bugüne kadar 13 belediye başkanını katletti.