Sosyetenin tsunami korkusu!

Paskalya tatilini fırsat bilip oğluyla birlikte Maldivler’e giden Şebnem Dinçgör deprem korkusunu anlattı: "Hayatımın kâbusunu yaşadım..."

Sosyetenin tsunami korkusu!

Geçtiğimiz yıl eşi Mehmet Dereli’den boşanan Şebnem Dinçgör, oğlu Kerim’le gittiği Maldivler’de tsunami tehlikesi yüzünden mahsur kaldı. Şebnem Dinçgör, oğlu Kerim’le Paskalya tatili nedeniyle uçtuğu Maldivler’de deprem korkusuyla sarsıldı. 31 Mart’ta doğum günü kutlaması için yakın arkadaşı Allegra Levi ve kızkardeşi Çiğdem Seyrek’le birlikte Londra’ya giden Şebnem Dinçgör, İstanbul’a dönmüş ve oğlunu alarak Maldivler’deki Four Seasons Resort Landaa Giraavaru’da tatil yapmaya gitmişti. Endonezya’nın Açe Eyaleti açıklarında meydana gelen 8.6 şiddetindeki deprem anne-oğulun kaldığı adanının tam karşısına vurmuş. Bu yüzden tsunami alarmı verilmiş. Şebnem Dinçgör Facebook’ta arkadaşlarına korktuğunu “Endonezya’da büyük bir deprem oldu ve ben Maldivler’deyim. Tsunami alarmı verildi” cümleleriyle bildirdi.

LONDRA’DA DA MAHSUR KALMIŞTI

Çarşamba akşamına doğru mesajlaştığım Şebnem Dinçgör, Adadan kaçmak için hiçbir şekilde uçak veya başka bir ulaşım aracı olmadığını söyledi. Adada tam bir tsunami paniği yaşandığını söyleyen Dinçgör, bir yandan da annesi, kızkardeşi ve dostlarıyla mesajlaşıyormuş. Facebook’ta arkadaşları Dinçgör’e En yüksek yere çık orada bekle gibi akıllar verirken, Dinçgör de kaldığı ada için “15 dakika da tamamının gezilebileciği bir yer. En yüksek yer benim kaldığım odanın çatısı” diyerek kaçacak bir yeri olmadığını ifade etmiş. Şebnem Dinçgör arkadaşlarına Facebook’ta 8.3’lük ikinci depremin olduğunu söylerken “İyiyim merak etmeyin. Çok korkuyorum. Birkaç kadeh şarap içip müzik dinleyerek sakinleşmeye çalışacağım” yazmış.

Bir yandan da oğlunun korkmaması için ona bir şey belli etmemeye çalışmış. Ben de birkaç mesaj ile ona moral vermeye çalıştım. Kendisinden orada çekilmiş bir kare fotoğraf istedim. Bana oğlu Kerim’le Maldivler’de çekilmiş fotoğrafını yolladı. Bu arada ertesi gün Dinçgör’le mesajlaştım. Ortamın sakin olduğunu bu akşam Türkiye’ye döneceğini söyledi. Şebnem Dinçgör yine oğluyla iki sene önce İzlanda’da patlayan yanardağın yarattığı tehlike yüzünden birçok sosyetik isimle birlikte 15 gün Londra’da mahsur kalmıştı.

Şansları varmış

2000 yılında oğulları Zoran Lalvani’ye rağmen boşanan Semiramis Pekkan ile Hint asıllı işadamı Gulu Lalvani’nin de Phuket’te tatilde olduğunu duydum. 12 yıl aradan sonra tekrar barışarak birlikte olmaya başlayan Lalvani ve Pekkan, geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da bir araya gelmişlerdi. Çiğdem Simavi’nin Gulu Lalvani’nin doğum günü için Yeniköy’deki evinde verdiği partide barışan eski eşler barışmanın şerefine Phuket’e tatile gitmişlerdi. (Deprem ve tsunami yüzünden Phuket Havaalanı kapatılmıştı) Ama onların şansı yaver gitmiş ki birkaç gün önce Hong Kong’a geçmişler. Ancak hatırlarsanız 2004 yılında Endonezya’da meydana gelen 8.9 şiddetindeki depremin ardından oluşan tsunamiler, Tayland’a bağlı olan Phuket Adası’nda tatilde bulunan Ender Mermerci ile sevgilisi Herman Van Alkamade, Selma Türkeş, Semiramis Pekkan, Gulu Lalvani, Galip Gürel gibi sosyetik isimlere korkulu anlar yaşatmıştı. Tsunami sonrası Gulu Lalvani’nin evine sığınarak oradaki insanlara yemek yapıp yardım etmişlerdi.

İstanbul’a dönmüş

Selma Türkeş’in de geçtiğimiz ay Uzakdoğu tatili yaptığını ve daha sonra Phuket’e döndüğünü yazmıştım. Selma Hanım’ı da Phuket’tedir diye telefonla aradım. Allah’tan o da üç hafta önce Phuket’ten Hong Kong’da yaşayan oğlu Destan’ın yanına gittiğini ve daha sonra da İstanbul’a döndüğünü söyledi. Selma Türkeş’in de geçtiğimiz ay Uzakdoğu tatili yaptığını ve daha sonra Phuket’e döndüğünü yazmıştım. Selma Hanım’ı da Phuket’tedir diye telefonla aradım. Allah’tan o da üç hafta önce Phuket’ten Hong Kong’da yaşayan oğlu Destan’ın yanına gittiğini ve daha sonra da İstanbul’a döndüğünü söyledi. Selma Türkeş’in de geçtiğimiz ay Uzakdoğu tatili yaptığını ve daha sonra Phuket’e döndüğünü yazmıştım. Selma Hanım’ı da Phuket’tedir diye telefonla aradım. Allah’tan o da üç hafta önce Phuket’ten Hong Kong’da yaşayan oğlu Destan’ın yanına gittiğini ve daha sonra da İstanbul’a döndüğünü söyledi. Selma Türkeş’in de geçtiğimiz ay Uzakdoğu tatili yaptığını ve daha sonra Phuket’e döndüğünü yazmıştım. Selma Hanım’ı da Phuket’tedir diye telefonla aradım. Allah’tan o da üç hafta önce Phuket’ten Hong Kong’da yaşayan oğlu Destan’ın yanına gittiğini ve daha sonra da İstanbul’a döndüğünü söyledi. Selma Türkeş’in de geçtiğimiz ay Uzakdoğu tatili yaptığını ve daha sonra Phuket’e döndüğünü yazmıştım. Selma Hanım’ı da Phuket’tedir diye telefonla aradım. Allah’tan o da üç hafta önce Phuket’ten Hong Kong’da yaşayan oğlu Destan’ın yanına gittiğini ve daha sonra da İstanbul’a döndüğünü söyledi.

Ünal DEMİRKAYA