Sözcü Gazetesi yazarından "ölüm tehdidi" tepkisi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınar Harekatı'na yönelik yaptığı açıklamaların ardından ölümle tehdit edilmesine tepki gösterdi.

Sözcü Gazetesi yazarından "ölüm tehdidi" tepkisi!

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik yaptığı operasyona açık bir destek belirtmediği gibi, Kıbrıslı Türklere yönelik katliamlara son veren 1974 Barış Harekatı'nın da bir savaş olduğunu söylemişti.

Bu açıklamaların ardından KKTC Cumhurbaşkanı ölüm tehditleri aldığını belirterek polise başvurdu.

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan, Akıncı'nın sözlerinin basiretsizlik olduğunu ve her türlü eleştiriyi hak ettiğini ancak, ölüm tehditlerini şiddetle kınadığını yazdı.

Rahmi Turan'ın bugünkü yazısı şöyle:

Zorbalık olmaz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Akıncı ölümle tehdit ediliyormuş!

İşte bu olmadı!

Fikir düzeyinde tartışmalara evet ama tehdit ve zorbalığa hayır!

Akıncı “1974'de biz, adına ‘Barış harekâtı' desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi ‘Barış Pınarı Harekâtı' desek de (Suriye'de) akan su değil kandır!” demiş, varlığını borçlu olduğu Türkiye'ye saygısızca dil uzatmıştı.

Evet, bu sözler basiretsizliktir, Akıncı her türlü eleştiriyi hak etmiştir ama ona verilecek cevap ölüm tehdidi olmamalıdır.

Her tepki uygarca, fikir düzeyinde olmalı, eyleme dönüşmemeli.

Aldığı tehditleri açıklayan Akıncı'nın endişeye kapıldığı anlaşılıyor.

Ben kendi adıma Akıncı'nın sözlerine çöp kadar değer vermiyorum ama onu ölümle tehdit edenleri de şiddetle kınıyorum. Bu tip zorbalar demokrasiden nasipleri olmayan kişilerdir.

Akıncı'ya en güzel cevabı Kıbrıslı soydaşlarımızın önümüzdeki yıl seçim sandığında vereceklerine inanıyorum.

RAHMİ TURAN'IN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...