Spiker Tijen Karaş'tan flaş atak!

15 Temmuz darbe girişimi gecesi TRT'de zorla bildiri okutturulan Tijen Karaş, 23 Ekim'de Sabancı Kültür Merkezi'nin 'Topluluk Önünde Konuşma ve Hitabet Sanatı' paneline konuk olacak. Panelin afişinde de Karaş'ın o gece çekilen fotoğrafı yer aldı.

Spiker Tijen Karaş'tan flaş atak!
Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre TRT’de silah zoru ile ''darbe bildirisi” okumak zorunda kalan spiker Tijen Karaş, Sabancı Üniversitesi’nde düzenlenen bir panele katılarak topluluk önünde konuşma ve hitabet sanatı, iletişim becerileri, diksiyon konularında dinleyicileri aydınlatacak.

Tijen Karaş'ın katılacağı Kişisel Gelişim Zirvesi için hazırlanan afişte, Karaş'ın darbe gecesi bildiriyi okurken çekilen fotoğrafı yer aldı. 23 Ekim'de yapılacak zirve'de, TRT Spor sunucusu Erdoğan Arıkan da kişisel gelişim konusunda görüşlerini aktaracak.

'SAATLER BOYUNCA REHİN TUTULDUK' DEMİŞTİ

Karaş daha sonra yaptığı açıklamasında o geceyle ilgili şunları söylemişti: “3-4 saat kadar önce burada kâbus dolu anlar yaşadık. Meslek hayatımın en zor yayınını yaptım. Silahlı kişiler tarafından stüdyomuzda, haber merkezimizde alıkonulduk. Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı. Tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metnini okumak için, silahlı kişiler tarafından zorlandım. TSK adına bu eylemi gerçekleştirdiklerini, bize zarar vermeyeceklerini, milletin iyiliği için bunu yaptıklarını ifade eden bir grup tarafından alıkonulduk. Ellerimiz arkadan bağlandı. Silahları ile bizi tehdit ettiler. O şartlar altında okuduk. Çok şükür başımıza bir şey gelmedi. O dakikaları bir daha hatırlamak istemiyoruz.”

Spiker Tijen Karaş'tan flaş atak!