Spor dünyasında acı kayıp!..

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in danışmanlık görevini yürüten eski başkan vekili Orhan Saka dün hayatını kaybetti.

Spor dünyasında acı kayıp!..

Özellikle amatör futbola verdiği katkılarla tanınan Saka, Beşiktaş’ta da yöneticilik yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski başkan vekillerinden ve bir dönem Beşiktaş Kulübü’nde yönetim kurulu üyeliği de yapan Orhan Saka, vefat etti. TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in danışmanlık görevini yürüten Saka için federasyondan açıklama yapılırken şu ifadeler kullanıldı:

“Bir süre önce yakalandığı amansız hastalık nedeniyle tedavi gören Türk futbolunun duayen ismi Orhan Saka için bu hafta sonu oynanacak tüm profesyonel ve amatör karşılaşmalarda saygı duruşu yapılacak. Merhum Orhan Saka’ya Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve futbol camiasına başsağlığı dileriz.”

Orhan Saka, özellikle amatör futbola verdiği katkılarla dikkati çekti. 1949 yılında Çankırı’da doğan Saka, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Orhan Saka, 1992-2000 yılları arasında TFF yönetim kurulu üyeliği, 2000-2004 yılları arasında ise TFF başkan vekilliği yaptı. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu yönetim kurulu üyeliği ve başkan olarak spora hizmetlerde bulunan Saka, evli ve 2 çocuk babasıydı. 

BİLAL MEŞE / SKORER




Konular Spor Haberleri