SULTANBEYLİ'DE YANGIN

2 itfaiyecinin şehit olduğu yangında 2 itfaiyeci yaralandı..

SULTANBEYLİ'DE YANGIN

Sultanbeyli’de halı mağazasında çıkan yangında müdahale eden 29 yaşındaki Mustafa Arabacı sırtındaki oksijen tüpüne rağman yoğun dumandan zehirlendi. Zorla kendisini dışarı atan Mustafa Arabacı, kurtarılamadı. Yangında Mustafa Arabacı’nın üç arkadaşı da zehirlenerek ağır yaralandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre saat 19.40’da Mehmet Akif Mahallesi’ndeki bir halı satış mağazısında yangın çıktığı ihbarı geldi. Sultanbeyli İtfaiye Grubu’na bağlı ekipler 5 dakika sonra yangın yerine ulaştı. Yangına Mustafa Arabacı, Ali Üreyil, Yaşar Üresil ve İshak Özel alevlerin içine girerek yangına ilk müdahaleyi yaptı. Dört itfaiyeci eri içerdeki yoğun dumandan etkilendi.
 
Zehirlenen itfaiye erleri kendilerini zorla dışarı attı. Son gücüyle dumanlardan kurtulan Mustafa Arabacı dizleri üzerine yere düştü. Mustafga Arabacı’ya ilk müdahaleyi meslektaşları yaptı.

Ağır yaralanan itfaiye erleri özel Ersoy Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Mustafa Arabacı tüm müdahalelere kurtarılamadı. Zehirlenen itfaiye erlerinin tedavisi sürüyor. Mustafa Arabacı’nın cesedi Tuzla Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Yangını söndürme çalışmalarına Yenidoğan, Kurtköy, Bakırköy ve Kartal itfaye ekipleri de katıldı. Söndürme çalışmalarında 62 itfaiyeci görev aldı, 18 itfaiye aracı kullanıldı. Yangın ancak 3 saat sonra kontrol altına alınabildi.

ELEKTRİK ÇARPTI

Eyüp’te de İtfaiye Grup Amirliği’nde saat 09.00 sıralarında bakım onarım çalışması yapan 29 yaşındaki Hüseyin Çekiç, elektrik çarpması yüzünden ağır yaralandı. Ambülansla Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Hüseyin Çekiç, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Belediye yetkilileri yüksek teknolojiye sahip olan itfaiye araçlarının görev dönüşleri ve ara periyotlarla elektrik ile şarj edildiğini olayın araştırıldığını açıkladılar.