Suna Dumankaya’nın Domates Maskesi

Suna Dumankaya’nın Domates Maskesi

Suna Dumankaya’nın Domates Maskesi

Güzellik için harcanan paranın hesabı yoktur ve denenen yöntemler ise sayısızdır. Güzelliğimizi gölgeleyen sorunlardan biri de siyah noktalar olunca çabalar bu yönde artar. Eğer sizlerde siyah noktalardan yana muzdaripseniz sizlere doğal bir maske önerimiz var. Doğal maskeler deyince bu işin duayeni olan Suna Dumankaya akla gelir malum. Bizde sizlere Suna Dumankaya’nın siyah noktalar için önerdiği maskeyi sunuyoruz. Hem yapımı kolay, hem masrafı, az hem de doğal bir çözüm ;)
Suna Dumankaya’nın Domates Maskesi

Güzellik uzmanı herbalist Suna Dumankaya, siyah noktalardan kurtulmak için öncelikle yüzünüze sıcak su buharı uygulayarak ve gözeneklerinizin açılmasını sağlamalısınız diyor. Yüzünüzdeki gözenekler açılıp cildiniz nefes almadıkça maske etkili olmaz. Yüzümüzü temizleyip buhar yardımı ile gözenekleri açtıktan sonra maskemize geçelim.

Siyah Noktalara Domates Maskesi:

Malzemeler:

1 adet olgun dumates,
1 tatlı kaşığı gliserin,
2 damla asilbent tentürü.

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Bir adet olgun domatesi ezerek bir tülbent ile süzün. Süzdüğünüz domatesi, 1 tatlı kaşığı gliserin ve 2 damla asilbent tentürüyle karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı siyah noktalarınızın üstüne sürün. Bu formülü haftada en az 3 kere uygulayın. Siyah noktalarınızın azaldığını ve zamanla yok olduğunu göreceksiniz.


Konular Güzellik