Tahliye selamı!

Hava Kurmay Albay İsmet Çıngı, Maltepe Askeri Cezaevi’nden üniforması ile çıkarken, “Buradaki görevimiz sona erdi. Üniformamıza leke sürdürmedik” dedi.

Tahliye selamı!
Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliği ile aldığı kararda Başkan Özlem Karaçam ile üyeler Mübeccel Saraçoğlu ve Gülperi Güneş’in imzaları var. Cezaevinde ölen Albay Murat Özenalp dışındaki hükümlülerin yeniden yargılanmasına, 6 sanık hakkındaki yakalama kararının da kaldırılmasına hükmedildi.

Sevinç yaratan karardan sonra, sanık yakınları, arkadaşları ve vatandaşlar ellerinde bayraklarla cezaevlerinin önüne koştu. Albay Dursun Çiçek’in eşi Gülşen Çiçek, “5 yılımızı nasıl geri verecekler? Canımızı, sevdiğimizi elimizden aldılar. Sonra da pardon deyip geri verdiler. Bunun nasıl altından kalkacaklar” dedi.

4 sayfada özgürlük

İSTANBUL Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 230 kişiye cezaevinden çıkış bileti olan kararı toplamda 4 sayfadan oluşuyor. Mahkeme Başkanı Özlem Karaçam ile üyeler Mübeccel Saraçoğlu ve Gülperi Güneş’in oybirliği ile aldığı kararda şu ifadeler yer aldı:

"Sadece bir kısım hükümlülerce Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmuş ise de Anayasa Mahkemesi’nce verilen kararın içeriği dikkate alındığında ihlalin tüm hükümlüleri etkilemesi nedeniyle, ölmüş olan Murat Özenalp dışındaki hükümlüler yönünden yargılamanın yenilenmesine.

Anayasa Mahkemesi’nce verilen karar içeriği, hükümlülerin tutuklulukta ve hükümlülükte geçirdikleri süre dikkate alındığında infazın devamı bu aşamada hükümlülerin mağduriyetine neden olabileceğinden infazın durdurulmasına.

Aşkın Öztürk, Mehmet Cem Çağlar, Ramazan Kamuran Göksel, Osman Başıbüyük, Osman Fevzi Güneş ve Emin Hakan Özbek hakkındaki yakalama kararlarının kaldırılmasına. Bu yönde Cumhuriyet savcılığına yazı yazılmasına.

Bir kısım hükümlüler hakkında infaz aşamasında Cumhuriyet savcılığınca yakalama kararı çıkarıldığı ve bu hükümlülerin henüz cezalarının infazına başlanılmadığı anlaşıldığından ceza infaz kurumunda olan ve cezalarının infazına başlanılan hükümlülerin tahliyelerine. Başka suçtan tutuklu veya hükümlü bulunmadıkları takdirde derhal serbest bırakılmaları için yazı yazılmasına."