Talihsiz Helin'in yaralı arkadaşı dehşet anlarını anlattı

İstanbul Pendik'te okul çıkışı Mustafa Yetgin'in (21) silahlı saldırısında ölen Helin Palandöken'in (17) yanındaki yaralı arkadaşı Cemil Y. (17) yaşadıkları dehşet anlarını ilk defa anlattı.

Talihsiz Helin'in yaralı arkadaşı dehşet anlarını anlattı
Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre Güzelyalı Tren İstasyonu önünde geçen cuma günü okul çıkışında yaşanan silahlı saldırıda Helin Palandöken hayatını kaybetmiş, arkadaşları Deniz M. ile Cemil Y. ise yaralanmıştı. Hastanede tedavi altında olan Cemil Y., olay günü yaşadıklarını şu sözlerle aktardı. "Helin'le çok samimi değildik. Deniz'le beraber giderken, Helin'in de yanımıza geldi. Durağa kadar beraber yürüyecektik. Yani hiçbir ilişkimiz yok, sadece birlikte yürüyorduk. O sırada önümüzde bir araç durdu. İçinden silahlı o kişi gülerek arabadan indi. 'Selamın Aleyküm gençler' dedi. Elinde silah olduğu için, Deniz 'Hayırdır' diye üzerine yürüdü. Bir anda ateş etti ve Deniz'i yaraladı."

'ONUNLA GÖZ GÖZE GELDİM'

Cemil Y., sözlerine şöyle devam etti: "Ne olduysa 30 saniye içerisinde oldu. Denizi vurduktan sonra bana döndü. 'Yeni sevgilin bu mu Helin?' dedi, ateş etti bana. Ben yere düştüm. Sonra Helin'e döndü. Helin bağırıyordu, 'Dur yapma' diye. Sonra Helin'e de ateş etti. O da yere düştü. İki ya da üç el ateş etti. Tekrar bana döndü. Göz göze geldik, yerde yatıyordum. Canım çok yandığı için konuşamadım bile. O göz göze gelmeden sonra sıkacaktı bana ama vazgeçti. Bir anda koşarak uzaklaştı. Okula doğru gitti. Sonrasını çok hatırlamıyorum."

Başbakan Yıldırım acılı baba ile birlikte ağladı

Başbakan Binali Yıldırım, Pendik'te okul çıkışı uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Helin Palandöken'in ailesini, Tuzla Aydınlı Mahallesi'ndeki taziye evinde ziyaret etti. Yıldırım, baba Nihat Palandöken ile yakınları ve mahalle halkına başsağlığı dileklerini iletti. Nihat Palandöken'e sarılan Yıldırım'ın, gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Talihsiz Helin'in yaralı arkadaşı dehşet anlarını anlattı

Yıldırım'a ziyaretinde eşlik eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Kuran okuyup, dua etti. Bu arada Başbakan Yıldırım, Pendik Amine Hatun Camisi'nin açılışında yaptığı konuşmada da Palandöken ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Yıldırım, "Pendik'te bir öğrencimiz, Helin kızımız bir sapık tarafından vuruldu, hayatını kaybetti. Helin kızımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, ailesine başsağlığı diliyoruz. Acılarını paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Talihsiz Helin'in yaralı arkadaşı dehşet anlarını anlattı - Resim : 2