Talihsiz Necati Kaan'ın ailesinin dinmeyen acısı

Çanakkale'de 1.33 promil alkollü Mehmet Ali Şahin'in otomobiliyle çarpması sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki Necati Kaan Şahin'in babası Mustafa Şahin, oğlunun ölümüne neden olan sürücünün mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere salınmasına isyan etti.

Talihsiz Necati Kaan'ın ailesinin dinmeyen acısı

BEKÇİLER YAKALAMIŞTI

Yeni Asır Gazetesi'nden Suat Salgın'ın haberine göre oğlunun cinayet gibi kazaya kurban gittiğini ve kazayı yapan sürücünün en ağır cezayı almasını istediğini belirten acılı baba, "Oğlumu doktorluk hayaline kavuşamadan kara toprağa koyan o vicdansız, elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor" dedi.

Biga ilçesinde, 11 Ağustos'ta Mehmet Ali Şahin'in kullandığı 17 ACH 528 otomobil, elektrikli bisikletiyle seyir halinde olan Necati Kaan Şahin'e çarpmış, Şahin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde toprağa verilen Şahin'in, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını kazadan saatler önce öğrenmesi ise yürek burkmuştu.

Evinin önünde bekçiler tarafından yakalanan ve alkol testinde 1.33 promil alkollü çıkan Mehmet Ali Şahin çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Sanık üçüncü duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme heyeti, karar duruşmasını 24 Aralık'a ertelerken acılı baba Mustafa Şahin, anne Nermin Şahin (41) ve kardeş Efe Şahin (15) büyük üzüntü yaşadı.

"YAŞAYAN ÖLÜLERİZ"

Oğlunun, plastik cerrah olmak istediğini anlatan baba Mustafa Şahin, "Sanık hem bizim hem de çocuğumuzun hayallerini yıktı. Çocuğumuz şu an kara toprağın altında, biz de yaşamıyoruz. Eşim, ben ve kardeşi yaşayan ölüleriz" dedi.

Şahin, "Türk adaletine, Türk hukukuna güveniyoruz ama oğlumu öldüren zanlının cezasının yüksek olması, dışarıda gezememesi lazım" diye konuştu.