Taraf’a 9, Zaman’a 1 gün ilan kesme cezası!

BASIN İlan Kurumu, Anadolu Ajansı hakkında yayımlandığı bazı haberlerde, Basın Ahlak Esasları'nı ihlal ettiği gerekçesiyle Taraf gazetesinin 9 gün, Zaman ve Sol gazetelerinin de 1’er gün süreyle resmi ilan ve reklamlarının kesilmesine karar verdi.

Taraf’a 9, Zaman’a 1 gün ilan kesme cezası!
Hürriyet'te yer alan habere göre kararlar, AA’nın şikâyeti üzerine alındı. Kurum, “Bir kamu hizmeti olan gazetecilik, kişisel veya ahlaka aykırı amaç ve çıkarlara alet edilemez ve kamu yararına aykırı bir şekilde kullanılamaz. Haberlerde ve olayların yorumunda gerçeklerden saptırma, çarpıtma veya kısaltma yoluyla amaçlı olarak ayrılamaz. Doğruluğu kuşku uyandırabilen ve araştırılması gazetecilik imkanları içinde bulunan haberler, araştırılıp doğruluğuna emin olunmadan yayınlanamaz. Kişi, kurum ve toplum katmanlarına yönelik yayınlarda, eleştiri sınırlarını aşan aşağılayıcı sözcükler kullanılamaz, hakaret edilemez, sövülemez, iftira ve haksız isnat yapılamaz” maddelerinin ihlal edildiğine hükmetti. Kararların tebligatın ardından karşı tarafın itiraz etmemesi durumunda uygulanacağını ifade eden Basın İlan Kurumu Genel Müdür Vekili Cem Elçin, karşı tarafın en yakın asliye hukuk mahkemesine itiraz hakkı bulunduğunu söyledi.

Elçin, şikâyetlerde savunmanın alındığını ve kararın değerlendirme sonucunda Yönetim Kurulu tarafından verildiğini belirtti.