Tatil cennetinde son vurgun!

Yılın yorgunluğunu bayram tatilinde atmaya çalışanlar, fahiş fiyatlarla pişman edildi. Tatilciler, hem "kazık" fiyatlarla karşılaştı hem de, "servis ücreti" olarak mecburi bahşiş ödedi.

Tatil cennetinde son vurgun!
Yeni Asır Gazetesi'nden Kahraman Durak'ın haberine göre yaz boyunca milyonlarca tatilci Ege kıyılarına akın ederken, özellikle bayram döneminde turiste uygulanan astronomik fiyatlar, "adisyonlarla" ortaya çıktı. Bazı işletmeler 1.5 kilo balığı bile 450 TL'den satarak, vatandaşın tatilini mahvetti. Eşi dostuyla bir mekana giderek yemek yiyenlerin bütçelerinde "dev bir delik" oluştu.

Yeni Asır, Temmuz ayında, işletmelerin 'Adisyonda Müzik Ücreti' aldığını ortaya çıkarmıştı. Şimdi de, "fırsatçılık" yaparak müşteriye ödetilen binlerce liralık hesapların arasında, kuverin ardından servis ücretlerinin de alındığı belirlendi.

SOSYAL MEDYADA İSYAN

Vatandaşlar bayram tatilinde, hem eğlenip hem de yemek yemek amacıyla, Çanakkale'den Fethiye'ye kadar yüzlerce mekana giderken, astronomik rakamlar ödedi. Gastronomi anlamında bir fark oluşturmayan restoranlarda mezelere tanesine 15-25 lira arası ödeyen tatilciler, istekleri dışında da 'Servis Ücreti' adı altında bahşiş vermek zorunda bırakıldı. Kuver ücretinin ardından, zorla bahşiş ödeyen tatilciler, bu duruma sosyal medyada paylaştıkları adisyonlarla isyan etti. Tatilciler, üç aylık sezonun acısının kendilerinden çıkarıldığını, astronomik rakamların turizme zarar verdiğine dikkat çekti.

FİYATLAR UÇUŞA GEÇTİ

Restoranların kimilerinde 1.5 kilo balık 450 lira ile adisyondaki yerini alırken, kimi mekanlarda da turşu suyu 16 lira, yaprak sarması 22 lira, dağ kekikli domates 22 lira, su 12 lira, şalgam suyu 30 lira, soda 11 lira ya satıldı. Yaz aylarında ve özellikle Kurban Bayramı'nda tatilciler, astronomik fiyatlarla adeta kurban edildi.

ALAÇATI VE BODRUM HEP ÖN PLANDA

Şikayetlerin en yoğun olduğu iki turizm merkezi her zamanki gibi Alaçatı ve Bodrum oldu. Bodrum'daki beach clublardaki fiyatların astronomik olması, lahmacunun bile 70 TL'ye çıkması, Alaçatı'da bulunan bazı restoranlarda ise 1.5 kilo balığın 450 liraya satılması hem dikkat hem tepki çekti.