Tatil öncesi bakım önerileri

Havalar ısındı, sıcaklar iyice kendini hissettirmeye başladı. Çoğumuz tatil planları yaptı hatta bazımız tatil sezonunu başlattı.

Tatil öncesi bakım önerileri
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Tatil süresince cildimizin hasar görmemesi için birtakım tedbirler almamız gerekiyor. Tatil öncesi alınacak tedbirlerle cildimizin zarar görmesi engellenebilir; buna rağmen cilt zarar görmüşse tatil sonrası canlandırılır.

TATİL ÖNCESİ PEELİNG YAPTIRMAYIN!

Tatilden bir hafta öncesinden meyve asidi, A vitamini, beta hidroksi asit içeren ürünlerin kullanımı sonlandırılmalıdır. Bu tip ürünler güneşe hassasiyet yarattığından ciltte leke artışına neden olurlar. Kahve telvesi ve zeytinyağıyla yapacağınız peeling sizin cildinize yeterli olacaktır.

GÜNEŞ KORUYUCUSUZ ASLA!

Tatile gidenler, güneşin zararlı etkilerinden kendilerini korumalıdır. Güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatler olan 10:00 ila 16:00 arasında mümkün olduğunca zaman geçirmemelidir. Dışarıda zaman geçirecekler ise mümkün olduğunca gölgede bulunmalıdır. Koruyucu giysiler ve güneşten koruyucu gözlük takmalıdır. Şapka giymeyi ihmal etmemelidir. Güneş koruyucular dışarı çıkılmadan 20 dakika önce sürülmeli, her tarafa eşit uygulanmalıdır.

SELÜLİT TEDAVİSİ

Biz kadınların ortak sorunu olan selülitler tatilde canınızı sıkabilir. Tatil öncesi bir uzmana danışarak farklı sistemlerden yararlanabilirsiniz; eğer doğal olarak bir yönteme başvurmak isterseniz günde 1,5 lt su içmeyi ve gıda rejimi uygulamayı, bacaklarınıza masaj yapmayı ihmal etmeyin.

SAÇ BAKIMI

Tatile gitmeden önce saçlarınıza güzel bir nem maskesi yapabilirsiniz. Böylece güneşin ve denizin zararlı etkilerinden biraz da olsa koruyabilirsiniz. Hindistan yağı ve zeytinyağı masaj yapılarak saça uygulanır ve bir süre beklenir. Beklendikten sonra tekrar saç derisine masaj yapılır ve saçlar yıkanır.

EPİLASYON

Tatile çıkmaya 1 ay öncesinden karar verdiyseniz eğer epilasyon yöntemlerinden yararlanabilirsiniz. Vücuttaki istenmeyen tüylere en etkili çözüm sizin tüy tipinize uygun epilasyon uygulamalarıdır.

İPEK KİRPİK

Tatilde bakışlarınıza uzun ve gür kirpiklerle anlam katabilirsiniz. Üstelik ipek kirpik taktırdıktan sonra mascara kullanmanıza da gerek kalmıyor.

KALICI MAKYAJ

Yazın sıcaklarda kadınların makyaj yapması kâbusa dönüşebiliyor. Denizden, havuzdan çıktığınızda hâlâ bakımlı görünmeniz eyeliner uygulamasyla mümkün hale gelebiliyor.

Yasemin MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım