Tecavüzcü serbest!..

DİYARBAKIR’da işadamı Askeri Tayfur (40), 2008’de bir alışverişmerkezinde tanıştığı 12 yaşındaki M.K. adlı kıza boş bir tarlada tecavüz etti 10 bin TL kefaletle serbest kaldı

Tecavüzcü serbest!..

Ardından da çektiği görüntülerle tehditte bulunarak 3 ay boyunca tecavüze devam betti.

Baskılara dayanamayan M.K. ailesiyle birlikte karakola giderek şikâyetçi oldu. Pek çok suçtan sabıkalı olduğu tespit edilen Askeri Tayfur gözaltına alındı. Zanlı hakkında 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklu yargılanan Tayfur suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmalara 1 yıl tutuklu katılan, bir duruşmada mahkeme heyetine ve mağdure avukatına küfreden Askeri Tayfur, 10 çocuk sahibi olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Davanın 5. celsesinde mahkeme heyeti, rapor için mağdure M.K.’nin Adli Tıp Kurumu’nda gerekli gözleminin yapılmış olmasını dikkate alarak, Askeri Tayfur’un 10 bin TL kefalet tedbiriyle tutuksuz yargılanması için tahliyesine karar verdi. Mağdure avukatları karara itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul etmeyince dosya üst mahkeme olan Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme sanığın tahliye edilmesine karar verdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun küçük kızın “Beden ve ruh sağlığının bozulduğu ve bakire olmadığını” tespit eden raporu üzerine dava karar aşamasına geldi.

YARGITAY’A GİTTİ

Son duruşmada mahkeme heyeti, M.K.’nin Tayfur ile kendi rızasıyla birlikte olduğu kanaatine vardı ancak kızın 15 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle zanlıyı 21 yıl 11 ay hapse mahkûm etti. Mağdure avukatları sanığın tutuklanması talebini yineledi ancak mahkeme talebi reddetti. Dosya temyiz için Yargıtay’a gönderildi.

AHT