THY: O modelden vazgeçtik

THY yaptığı açıklamada, kurumun, kabin üniformaları, yeni ikram konsepti, yeni ofis tasarımları gibi birçok alanda aynı strateji ile hareket ettiğini belirtti.

THY: O modelden vazgeçtik

Kabin memurları için modacı Dilek Hanif'e hazırlattığı yeni kıyatelerden bazılarının sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayınlanmasıyla başlayan tartışmalardan sonra Türk Hava Yolları, çalışmaları devam eden diğer modelleri basınla paylaşma yoluna gitti. THY yaptığı açıklamada, kurumun, kabin üniformaları, yeni ikram konsepti, yeni ofis tasarımları gibi birçok alanda aynı strateji ile hareket ettiğini belirterek henüz son kararın verilmediğinin altını çizdi. THY'nin gönderdiği fotoğraflar arasında tepki çeken modelin olmaması dikkat çekti.

‘O MODELDEN VAZGEÇTİK'

Bu arada kamuoyunda büyük tartışma yaratan Hanif'in söz konusu tasarımının akıbeti de bir süre sonra belli oldu. Marketing Türkiye'ye konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, şu anda basına yansıyan tasarımların Dilek Hanif'in tasarımlarından sadece 1 tanesi olduğunu belirterek, “Fakat resimdeki çalışma seçtiğimiz tasarım değildir" dedi. Hamdi Topçu, bunun nedeni olarak bu kıyafetlerin doku olarak istenildiği gibi olsa da kumaş kalınlığının 350 gram olduğundan dolayı kolay taşınabilir tasarımlar olmamasını gösterdi.

İŞTE O TASARIM!.. (HABER LİNKİ)

THY bu modellerden birinde karar kılacak!

THY, modacı Dilek Hanif'in kabin memurları için tasarladığı kıyafetlerin büyük tepki alması üzerine çalışmaları süren diğer kıyafetleri de basınla paylaştı. THY tarafından yapılan açıklamada amaçlarının Doğu ve Batı'yı sentezleyen, marka kimliğini uzun yıllar yansıtma potansiyeli taşıyan bir kıyafet tasarımına ulaşmak olduğu ifade edilirken, son kararın THY'nin danışmanları tarafından verileceği belirtildi. Gönderilen 7 seçenek arasında ise tartışma yaratan fotoğraf yer almadı.

‘Araştırma yaptırdık 40 noktadan talep yok'

THY ile ilgili dün kıyafetlerin yanı sıra sosyal medyada bazı hatlarda içki servisinin kaldırılması da eleştirildi. İç hatlarda 6 nokta hariç içki servisinin kaldırılması şarkıcı Demet Akalın'ın attığı twit ile konuşulmaya başlandı. İstanbul'dan Adana'ya uçan ünlü şarkıcı Demet Akalın'ın, “THY Adana uçuşunda içki servisi yoktu! Bazı iç hat uçuşlarından kaldırılmış bilginize! Öndeki turistler isyan etti” diye yazarak takipçileri ile paylaşması sonrası sosyal paylaşım sitelerinde konu giderek büyüdü.

Bunun üzerine THY'den yapılan açıklamada iç hatlarda business class sınıfında verilen içki servisinin kaldırılmasının nedeni olarak talep azlığı ve lojistik zorluklar gösterildi. THY olarak geçmişe dönük 46 uçuş noktasında bir araştırma yapıldığını söyleyen Kurumsal İletişim Müdürü Ali Genç, “Bu sırada görüldü ki iç hatlarda söz konusu 6 nokta hariç diğer 40 noktada içki talebi ya çok az ya da hiç yok. Çünkü uçağa mönüde yer alan bütün içkileri yüklemek gerekiyordu. Gelen raporlarda gördük ki aslında talep yok, onun üzerine 2-3 ay kadar önce bu hatlardaki içki servisimizi tamamen durdurduk” diye konuştu. Genç, uygulamanın bundan sonra devam edip etmeyeceği konusuyla ilgili olarak da, “Şu anda vazgeçildiğine dair alınan bir karar yok” açıklamasında bulundu.

İÇKİ SERVİSİ SADECE 6 NOKTADA KALDI

THY'nin yurtiçi business class uçuşlarında şu anda İstanbul, İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya ve Ankara'ya yapılan karşılıklı uçuşlarda içki servisi bulunuyor.

GÖKHAN ARTAN / AJANS HABERTÜRK