THY'de yakıt ve pilot krizi!

Teknik direktör Hikmet Karaman dün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Fransa'nın Lyon kentine uçarken uçağının içinde yolcular varken pilot değişimi ve yakıt ikmali yapıldığını söyledi.

THY'de yakıt ve pilot krizi!
Hürriyet'in haberine göre THY söz konusu seferde 2 saat 24 dakika rötar yapıldığını doğrularken rötarın nedenini park ve taksi yolundaki gecikmeler olarak bildirildi. Uçak içinde bekleyen yolcular beklemeden sıkılıp inip sigara içmek istedi.

THY’de pilot krizi!

Dün İstanbul’dan Fransa’nın Lyon şehrine gidecek olan THY uçağı 2 saat 24 dakika rötar yaptı. Uçakta bulunan ünlü teknik direktör Hikmet Karaman ise uçağın rötar yapmasının nedenlerini yakıt ikmali ve pilot değişimi olarak sıraladı. Karaman, “Uçak içine yolcu aldıktan sonra yerde iki üç tur attı” dedi. Hurriyet’e konuşan Karaman’ın verdiği bilgilere göre uçak yolcularını aldıktan sonra yerde iki tur attı ve daha sonra yakıt ikmali yapılacağı anonsu yapıldı. Bunun üzerine uçak içerisinde tansiyon yükseldi ve yolcular ‘Havlanmak üzere olan uçak nasıl yakıt ikmali yapar’ diye söylendi.

Karaman’ın verdiği bilgilere göre içinde yolcu olan uçak park alanına doğru giderek yakıt ikmali yaptı.

Yakıt ikmali yaparken uçağa binen turuncu yelekli görevliler pilot değişimi de yapılacağını çünkü mevcut pilotun uçuş süresinin dolduğunu söylediler. Karaman, “Uçaktaki vatandaşlar oldukça sinirlendiler. Kimisi yakıt ikmali ve pilot değişimini beklerken inip sigara içmek istedi. 08:45’te kalkacak uçak saat 11’e doğru kalktı” dedi.  

2 SAAT 24 DAKİKA RÖTAR

Konuyla ilgili olarak THY’den yapılan açıklamada ise rötar sebebi park ve taksi yolundaki gecikmeler olarak bildirildi. THY konuyla ilgili olarak, “TK1807 (İstanbul Lyon 05:45) seferimiz, park yerindeki ve taksi yolundaki gecikmeler sonucunda, hareketinden itibaren 20 dakika (Eurocontrol sistemine tanımlı pist başına gidiş zamanı) içerisinde pist başına ulaşamamış ve 06:51 saatine kadar  kalkış müsaadesi alamamış dolayısıyla uçuş planı askıya alınmıştır. Kalkışı 07:17’ye kadar gerçekleşmeyen uçağımız ekip mesaisinin aşımı sonucunda park yerine geri dönmek zorunda kalmıştır. Seferimiz, Yeni ekip tahsis edilmesini müteakip 17 dakikası şirketimiz gecikmesi olmak üzere 02 saat 24 dakika rötar ile 08:29 saati itibariyle kalkışını gerçekleştirebilmiştir.” açıklamasını yaptı.