'TikTok' fenomeni Zeynep Yatkın: "Açık insanlara biz ‘kâfir’ derdik"

TikTok'la fenomen olan isimlerden Zeynep Yatkın: "Açık insanlara biz ‘kâfir’ diyen insanlardık o zaman. Ne kadar büyük bir cehalet, nasıl bir cehaletin içindeydik. Rabbime şükürler olsun beni, bizi kurtardı o cehaletten..."

Son dönemin en hızlı büyüyen sosyal medya uygulaması TikTok’un en çok ilgi gördüğü ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. 2019 yılı Şubat ayı verilerine göre Türkiye 28,4 milyon TikTok kullanıcısı ile Hindistan ve ABD’den sonra dünyada 3. sırada yer alıyor. 75 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan Tiktok Çin firması ByteDance’e ait.

BBC Türkçe’den Esra Yalçınalp TikTok uygulamasına dair yaptığı haberde, uygulama ile fenomen olan isimler ve konuyla ilgili uzmanlarla görüştü. Hazırlanan videodaki TikTok fenomeni Zeynep Yatkın’ın sözleri ise dikkat çekti.

‘AÇIK İNSANLARA KAFİR DERDİK’

İsmailağa Cemaati’nin kurslarında büyüdüğünü söyleyen fenomen Zeynep Yatkın, Çarşaflı bir insandım. Mahmut Efendi’nin kurslarında büyüyen, aşırı radikal, hiç etrafa bakmayan, her kitabı okumayan biriydim. İnsanlar şimdi böyle görünce ‘Sen çarşaflıydın dinden çıktın’ diyor. Çünkü biz de öyle görüyorduk. Açık insanlara biz ‘kâfir’ diyen insanlardık o zaman. Ne kadar büyük bir cehalet, nasıl bir cehaletin içindeydik. Rabbime şükürler olsun beni, bizi kurtardı o cehaletten” ifadelerini kullandı.

Haberde ayrıca Tiktok’un kullanım sınırının 13 yaş olmasına rağmen bunun çocukları para ya da cinsellik içeren tuzaklardan korumak için yeterli olmadığı, 7-8 yaşındaki çocukların para ile ‘selam’ almaya çalıştığı ifade ediliyor.