Toyota Corolla Japonya’da farklı logo ile tanıtıldı

Toyota bugün Japonya pazarı için yenilenen Corolla modellerini tanıttı. Yeni modellerde en çok dikkat çeken detay ise "C" formlu logo oldu.

Toyota Corolla Japonya’da farklı logo ile tanıtıldı

Toyota Corolla Japonya’da farklı logo ile tanıtıldı

ShiftDelete'den Gökberk Baycan'ın haberine göre, Toyota bugün Japonya pazarı için yenilenen Corolla modellerini tanıttı. Yeni modellerde en çok dikkat çeken detay ise "C" formlu logo oldu.

Toyota’nın üç oval ile oluşturulan logosu oldukça basit ve akılda kalıcı bir tasarıma sahip. 1989 yılında kullanılmaya başlanan bu tasarım, o günden beri tüm Toyota modellerini süslüyor. Bu ovaller şirket ile müşteriler arasındaki güveni ifade ederken aynı zamanda zekice bir şekilde Toyota’yı oluşturan harfleri de simgeliyor. Ancak bazı modellerde bu logoyu göremiyoruz.

Toyota Corolla’da neden farklı amblem bulunuyor?

Toyota bugün yaptığı bir tanıtım ile Japonya pazarında Corolla modellerini güncellediğini duyurdu. Bazı küçük tasarım değişiklikleri ve teknoloji yenilikleri ile yoluna devam eden modelde en çok dikkat çeken ise araçlarda kullanılan “C” formlu logo oldu.

Son dönemde bir çok marka logosunu yenilerken, bu “C” formlu amblem ile Japon üreticinin de benzer bir yol izlediği düşünülebilir. Ancak durum bundan oldukça farklı. Toyota, Japon pazarında bazı modellerinde bu tür bir yol izleyebiliyor ve araçların ön bölümünde Toyota logosu yerine o modelin isminin ilk harfinden oluşan bir amblem kullanıyor. Bunun nedeni olarak ise marka algısının ötesine geçmiş modelleri gösterebiliriz.

Corolla da buna verilebilecek en iyi örnek olarak karşımıza çıkıyor. Toyota’nın Japonya pazarında sunduğu Corolla modellerinde üzerinde üç adet çarpıya benzer bir detay bulunan “C” formlu logo kullanılıyor. Şirket özellike bazı popüler modellerinde bu politikayı izliyor. Araçların arka bölümünde ise yine Toyota amblemi yer alıyor.

Toyota’nın sedanlar için Crown’dan (hükümdarlık/ taç) türetilen isimleri kullanma geleneği Corolla’da da devam ediyor. Taç ya da taç yaprak anlamına gelen “Corolla” modellerinde yer alan logoda, C harfi Corolla’yı simgelerken, C harfi üzerindeki detaylar ise taç ve taç yapraklar olarak nitelendiriliyor.

Toyota Corolla, farklı logo stratejisi konusunda yalnız değil. Japon üretici, Premio ve Platz modellerinde P harfine benzeyen bir logo kullanırken, Allion modelinde ise A formlu bir amblem ile karşılaşıyoruz. Aynı şekilde Noah modelinde de N harfine göndermede bulunan bir logo yer alıyor.

Toyota’nın diğer bölgelerde ise böyle bir politika izlemiyor.