Trablus'ta THY ofisine kanlı baskın!..

Libya’da Türk Hava Yolları satış ofisine soygun amacıyla demir çubuklarla giren saldırganlar Muhasebe Şefi Uğur Tezcan’ı öldürdü, Satış Şefi Nadide Nur Duman’ı yaraladı. Türk ekip, Trablus’a geçici görevle gönderilmişti.

Trablus'ta THY ofisine kanlı baskın!..

LİBYA’nın başkenti Trablus’taki Türk Hava Yolları bilet ofisini basan saldırganlar bir Türk memuru öldürdü birini de yaraladı. Dışişleri Bakanlığı, olayın önceki gece kentin merkezindeki Tripoli Tower adılı iş  merkezindeki THY ofisinde gerçekleştiğini bildirdi. Dışişleri yetkililerine göre saldırganlar ofise soygun amacıyla girdi. Baskın sırasında İstanbul’dan görevli olarak yıl sonu hesaplarını yapmak üzere  Libya’ya gönderilen muhasebe şefi Uğur Tezcan hayatını kaybetti. İkinci satış şefi Nadide Nur Duman ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Duman’ın bugün Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.

Demir çubukla vurdular

Saldırganların soygunu ellerinde levyeye benzer demir çubuklarla gerçekleştirdi. Başından ağır darbeler alan muhasebe sorumlusu THY personeli olay yerinde yaşamını yitirirken, Nadide Nur Duman ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ofisteki tüm para da çalındı. Trablus Büyükelçisi Ahmet Yakıcı hemen olay yerine gitti, Libya emniyeti ile irtibata geçip saldırgan veya saldırganların bir an önce yakalanması talebinde bulundu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da THY Genel Müdürlüğü’nü arayarak büyükelçinin gereken girişimleri yaptığını bildirdi. THY’den bir ekip ölen Tezcan’ın cenazesini almak ve yaralı Duman’ın ise Türkiye’ye naklini sağlayabilmek için Libya’ya gitti. THY Basın Müşaviri Ali Genç, yaptığı açıklamada, “Hayatını kaybeden arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarının ve THY camiasının başı sağ olsun. Üzüntümüz çok büyük” dedi.

Başbakan Erdoğan dikkat çekmişti..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya konuşmasında Libya ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Başbakan Erdoğan, "Terör varsa silah satabiliyorlar. Libyalı dostum yanındaydı. 'Şu anda 22 milyon silah var' dedi. Halkta olan silahı konuşuyorum. Libya'nın nüfusu 6 milyon. Libya her an ciddi tehdit altında. Terör varsa turist başka yere gider, faiz yüksek kalır" dedi.

UĞUR ERGAN / HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ